Euromakruidenloop Nieuws

15 maart 2018:  info voor zaterdag 

Zaterdag is het zover: de 11e en laatste Kruidenloop. Ben jij erbij?  Waar we eigenlijk altijd riepen “de lente begint met de Kruidenloop”, is het nu “de winter is weer terug bij de Kruidenloop”. Want het wordt een koude dag zaterdag. Maar als loper loop je je natuurlijk wel warm

Parkeren
Kom je met de auto, parkeer je auto dan op het parkeerterrein bij Kruizinga (waar vroeger de Papierfabriek stond). Dit wordt met borden langs de weg aangegeven. Vanaf dit parkeerterrein loop je over het fietspad naar Euroma, een afstand van zo'n 600 meter.

Afhalen startnummer:
Wanneer je hebt vooringeschreven kun je je startnummer buiten op het terrein bij één van de partytenten afhalen. Kijk vrijdagavond (dan is de lijst definitief) even op de deelnemerslijst wat je startnummer is en onthoud dat.

Na-inschrijven
Na-inschrijven is dit jaar eveneens buiten.

Oude schoenen
Misschien heb je het gelezen op onze website: Gemzenlid Harriët Bos probeert zoveel mogelijk (oude) schoenen in te zamelen voor een project in Gambia. Heb je nog schoenen staan die je niet meer gebruikt, weg wil gooien of gewoon kunt missen, neem deze dan zaterdag mee. Bij de tent voor het afhalen van het startnummer staat een grote doos waar deze schoenen in kunnen (knoop ze wel aan elkaar). En het mogen ook "gewone" schoenen zijn.

Nieuw Veiligheidsbeleid
Bij Euroma is sinds kort een nieuw veiligheidsbeleid van kracht. Dit betekent onder meer dat het aantal personen wat toegelaten kan worden in de kantine, beperkt is.  (vandaar ook na-inschrijven buiten)

Starttijden:
10.20 uur 500 meter 
10.30 uur 1000 meter
10.55 5 km
11.05 10 km (wheelers gaan 1 minuut eerder)

Rechts blijven lopen!
Het parcours is verkeersluw maar niet verkeersvrij. Je bent als loper een gewone verkeersdeelnemer en dat betekent dat je zoveel mogelijk rechts moet blijven lopen.

Herinnering
Na afloop kun je in de kantine van Euroma tegen inlevering van je startnummer een smaakvolle herinnering ophalen. Voor de jeugd is er een medaille.

Soep
Zoals altijd worden de lopers en vrijwilligers bij de Kruidenloop verwend met een lekkere kom soep na afloop.

Succes zaterdag ! 

8 december 2017: doe jij mee aan de laatste Kruidenloop?
Op zaterdag 17 maart organiseren we de elfde en laatste Kruidenloop. Koninklijke Euroma gaat in 2019 verhuizen naar Zwolle en daarmee houdt de loop op te bestaan. In die 11 jaar hebben velen een persoonlijk record gelopen op het snelle en aantrekkelijke parcours. Wij zijn Euroma veel dank verschuldigd voor 11 jaar sponsoring en gastvrijheid. Kom je ook afscheid nemen? De inschrijving is open!

Verslag editie 2017: Prima loopweer bij 10e Kruidenloop   
De voorspellingen waren niet al te best voor vandaag: regen, veel wind, kortom; niet de meest ideale omstandigheden voor een wedstrijd. Maar zoals zo vaak viel het erg mee. Sterker; het was droog en met de wind viel het erg mee. Prima loopweer dus en er werden dan ook weer mooie tijden (en persoonlijke records)  gelopen bij deze 10e Kruidenloop.

Veel Gemzen op podium bij de jeugd
De eerste start was voor de jeugd t/m 8 jaar. We zagen hier 3 Gemzen-pupillen op het podium: Mente Kommer (1e) en Roos Hollander (2e) bij de meisjes en Thomas Wolf (2e) bij de jongens. Bij de meisjes was de derde plaats voor Eva Boldewijn uit Staphorst. Tom Fritsch uit Hattem won bij de jongens in een mooie 1.54 en de 3e plaats was voor thuisloper Lucas Dokman.

Bij de 1000 meter was het allemaal Gemzenblauw wat de klok sloeg: Maikel Potkamp was ruim de snelste en met 3.33 maar liefst 17 seconden sneller dan vorig jaar. Sebastiaan van Keulen en Hendrik Olthuis bleven beiden ook netjes binnen de 4 minuten. Esmee Vis was bij de meisjes het eerst weer terug op het Euromaterrein. Elodie van Arken en Fleur Gerrits maakten er een compleet gemzenpodium van.

 

                                                                                                                         

5 km prooi voor Sander Kloosterziel en Lieve Tollet
Er stonden ruim 150 deelnemers aan de start van de 5 km. Sander Klosterziel  (AV PEC 1910) liet er geen gras over groeien wie de snelste was. Moest hij vorig jaar nog genoegen nemen met de 3e plaats (in 16.45), nu was hij met 16.38 ruim de snelste. Jens Tybout (Isala ’96) volgde op bijna een minuut en Henk Slager van de BB Lopers werd derde in 17.54. Een opvallende prestatie leverde de 12-jarige Jim van Emmerik (Cialfo) door in 18.41 (!) te finishen.

Lieve Tollet (BB Lopers) was al eens 1e en 3e op de 10 km en ook al eens 3e op de 5 km, maar een eerste plaats op de 5 km stond nog niet op haar palmares. Nu wel; in 19.18 bleef ze het jonge talent Danique Bosgoed uit Zwolle 40 seconden voor. Irene Bijman (Isala ’96) werd derde in 20.44

Parcoursrecord 10 km voor Tess Boekema
Met 39 lopers binnen de 40 minuten was de 10km weer een goed bezette afstand. Het leek wel een beetje op het open clubkampioenschap van de BB Lopers. Want van die 39 lopers droegen er 18 het blauwe BB-shirt. Maar de eerste plaats werd opgeëist door Mathijs de Vroome van Groningen Atletiek. Al uitkomend bij de Mannen 40 bleef hij de “jonkies” Jan Schra, Hermen van der Wal en Maarten Nieuwenhuis (met z’n drieën verwikkeld in een felle eindsprint) ruim 25 seconden voor.

                                                                        De prestatie van de dag leverde echter Tess Boekema (ook BB Lopers). Zij liep een hele sterke wedstrijd en liep het parcoursrecord van clubgenote Hellen de Vries uit de boeken en bracht het op 36.49. Hellen werd op een ruime minuut 2e en Deborah Schouten uit Weesp werd 3e in een mooie 39.53.   

Jacqueline Rustidge (Isala ’96) was de beste bij de vrouwen40: 39.37.  Maar het verschil met Maureen Houtman van De Gemzen wordt kleiner. Maureen liep met 41.02 weer een mooi persoonlijk record.

Ander gemzensucces was er bij de mannen50: Hubert Bögemann smaakte het genoegen voor het eerst op de hoogste tree van het podium te mogen plaatsnemen: 39.49. Bij de Vrouwen50 tenslotte was Anne van Schuppen (Cialfo) het eerst binnen. Een mooie derde plaats was daar voor Marrie de Kreek, lopend bij Loopgroep Elburg van De Gemzen.

Door Monique Wensink zijn weer vele mooie foto's gemaakt.

We zien jullie graag weer terug bij de 11e editie 

 

 

 

 

 

 

 

19 maart 2016: verslag 9e editie:

De loopomstandigheden waren uitstekend gister: een graadje of 7, een niet al te hinderlijke noordenwind én een mooi parcours voor snelle tijden. Die werden dan ook gelopen. Er sneuvelden weer vele p.r.'s of besttijden van de laatste 2 jaar én er werden 2 parcoursrecords scherper gesteld.

Jeugdloop
Bij de jeugd was de spoeling dun, zowel op de 500 als de 1000 meter.. Maar er werden wel mooieprestaties geleverd. Zo liep Joëlle Augustinus op de 500 meter met 1.54 de 4e tijd ooit gelopen en Mente Kommer, die er 2 seconden langer over deed, de 5e. Roos Hollander zorgde er voor dat het podium volledig Gemzenblauw gekleurd was bij de meisjes 500 meter. 

Bij de jongens was Jan Polinder uit Doornspijk het eerst bij de finish, Lucas Dokman uit Wapenveld pakte het zilver op gepaste afstand en de 3e plaats was voor Melle Kroon van Isala '96 Kampen.

Sam van Emmerik (Cialfo) liep op de 1000 meter met 3.29 de 2e tijd van de 9 edities. Vijf seconden daarachter was het Silke Wijnstok van De Gemzen die de eerste plaats bij de meisjes binnenhaalde. De 2 jaar jongere Maikel Potkamp (De Gemzen) was op enige afstand de volgende binnenkomer, op korte afstand gevolg door Elisa Nap, Renske Hanekamp (eveneens van de Gemzen) en Tristan Overtoom van AV NOP. En daarmee waren de podiums bij de jongens en meisjes compleet.

5km: spannende finish en parcoursrecord Floor Doornwaard
Op de 5 km hadden zich na 1 km 3 lopers afgescheiden van het veld: Joep Emmen (BB Lopers),Sander Kloosterziel (PEC) en Bas Mekking (Gemzen). Het was Bas Mekking die op een bepaald moment de andere 2 de hielen liet zien en af leek te stevenen op de overwinning. Met een voorsprong van zo'n 30 meter was hij het eerst weer terug op de Kloosterweg. Maar met een ultieme inspanning lukte het Joep om Bas nog bij te halen en te verslaan: 16.19 om 16.20. Met 16.45 noteerde ook Sander een uitstekende tijd.

Bij de vrouwen stond Floor Doornwaard (Gemzen) weer aan de start. Wat kon zij na haar mooie overwinning op de 3000 meter bij het NK Indoor? Nou veel; met 18.50 was er niet alleen de overwinning, ook verbeterde de 16-jarige Floor het parcoursrecord van Tess Boekema (19.11 uit 2014) naar 18.49. Ook Anouk Lindenholz (HAC '63) bleef met 19.06 nog onder het oude record terwijl Lieve Tollet (BB Lopers) met 19.14 er net boven bleef. Het niveau was dus hoog bij de vrouwen.

10 km: overwinningen voor Bas Hollegien en Hellen de Vries
Op de 10 km was het al snel duidelijk dat de overwinning bij de vrouwen naar Hellen de Vries (BB Lopers) zou gaan. Ze had zich al snel losgemaakt van clubgenote Tess Boekema. Maar de 37.25 die Hellen liep (netto tijd) was wel een verrassing. In training voor een marathon (Rotterdam) loop je nou eenmaal niet je snelste tijden. Het betekende een verbetering van haar eigen parcoursrecord van vorig jaar. De 38.53 van Tess Boekema was ook uitstekend. Henriëtte Koornberg (PEC) maakte het podium compleet. Saskia Schutte (Cialfo) was bij de vrouwen 40 de snelste met 40.53 en clubgenote Anne van Schuppen bij de vrouwen 50: 41.48.

 

 

 

Bij de mannen hadden zich na 2 km 2 lopers afgescheiden van het veld: Bas Hollegien (AV NOP) en Jos Verdaasdonk van de BB Lopers. Ze stuwden elkaar op naar mooie tijden; Bas won in 33.11 en Jos volgde op slechts 3 seconden. Willard Bredewold is weer helemaal terug na z'n blessure: met een mooie 34.21 werd hij derde. Bij de mannen 40 was het niemand minder dan Berthold Berger zelf die met de overwinning ging lopen, z'n 35.06 was een prima tijd. Van een nog hoger gehalte was de 35.59 die Willem de Weerdt (60) bij de mannen 50 liep. Hij was daarmee veruit de snelste in die categorie, hoewel de 37.18 van Gert Jan Tichelaar er ook mocht zijn. Als derde bij de mannen 50 kwam Gertjan Keijl van De Gemzen binnen. Gertjan heeft in korte tijd enorme progressie gemaakt en het zal binnenkort nog wel sneller gaan.

Snel gingen ook Leonard van de Wetering en Joris Stigter van Loopgroep Elburg van De Gemzen, zij liepen met 41'ers ook allebei een dik p.r.  Dat deed ook Dennis Mensink: met 41.11 haalde hij een hap van z'n p.r af. Na als voor de andere deelnemers aan de clinic van De Gemzen voor de Halve Marathon Zwolle was dit voor Dennis een test. Die pakte goed uit.

Bij de wheelers was Henk Schuiling met ruim 38 minuten het eerst terug op het Euromaterrein.  

De vele vrijwilligers van De Gemzen zorgden er voor dat alles goed verliep en de medewerkers van Koninklijke Euroma verzorgden de deelnemers weer goed na afloop: de soep ging er weer goed in.

Volgend jaar 18 maart: een jubileumeditie: de 10e. Jij bent er dan ook bij?

22 maart 2015: natte Kruidenloop
Het weer liet gister maar weer eens zien dat het zich moeilijk laat voorspellen. Waar een straffe noordenwind en een enkel buitje was aangekondigd, viel het met de wind erg mee maar regende het des te langer en harder. Het weer had wel invloed op het uiteindelijke aantal deelnemers maar niet op de prestaties die werden geleverd. Die waren namelijk uitstekend.

Juist op het moment dat de jeugd aan hun 500 en 1000 meter begon, regende het hard. Maar kinderen laten zich niet zo snel afschrikken door het weer. Vol overgave werd er gestreden voor een plek op het podium. Renske Hanekamp, dit jaar voor het laatst in de categorie t/m 8 jaar, wilde persé onder de 2 minuten op de 500 meter. Met 1.56 lukte haar dat ruim en het was ook nog genoeg voor de eerste plek. Britt van der Linden uit Zwolle hoefde maar 2 seconden prijs te geven en werd daarmee fraai tweede. Als derde finishte Mente Kommer. Zij heeft nog 2 jaar te gaan in de categorie t/m 8 jaar dus dat belooft wat voor de toekomst. Bij de jongens 500 meter was er een compleet Gemzen-podium. Tygo Schoenman was de snelste in 2.02, met kort daarachter Wout Hollander en Timo Hanekamp.

Ook op de 1000 meter waren de meiden eerder binnen dan de jongens. Iris Bredewolt, in 2012 al eens winnaar op de 500 meter, liet iedereen haar hakken zien en bleef als enige onder de 4 minuten: 3.58. Myrthe Renshoff zat daar vlak achter in 4 minuten rond en Silke Wijnstok had er weer 3 seconden meer voor nodig. Bij de jongens mocht Albert Pierik, die een thuiswedstrijd liep, op de hoogste tree van het podium plaatsnemen. Voor Merijn Renshoff was er, net als voor z’n zus, een zilveren medaille. Brons was er voor Bas Oosterhof.

Een kleine 200 lopers gingen in de stromende regen van start op de 5 km. Een ruime kilometer later, bij de doorkomst van de brug bij de Kloosterweg, ging Jos Verdaasdonk uit Raalte aan de leiding. Hij stond deze niet meer af en was als eerste weer terug op het Euroma-terrein: 16.40  Jeroen Kwakkel van De Gemzen had er 22 seconden meer voor nodig en Jeroen Schmidt van AV Veluwe werd fraai derde. Isala ’96 atlete Irene Bijman, nog maar net 16, werd al voor de 3e keer (!) winnares bij de vrouwen. Ze bleef met 19.51 netjes binnen de 20 minuten. Anita Reimert van PEC 1910 gaf weinig toe: 20.04 en Tamara Pleiter uit Heerde liep ook een knappe race: 20.12. Daniël van den Esschert van De Gemzen verbeterde zich behoorlijk door voor het eerst onder de 19 minuten te lopen: 18.38. En good-old Gert Jan Tichelaar (57) uit Oldebroek weet zich nog altijd in de Top-10 te lopen. Laurend Ypma was de snelste Euroma-loper: een mooie 19.55.

41 lopers onder de 40 minuten, daaraan is af te lezen dat er een sterk deelnemersveld aan de startvan de 10 km stond. Onder hen veel BB-lopers die deze wedstrijd in hun trainingsprogramma hadden opgenomen. En dat het ondanks de regen best goed loopweer was lieten de beide winnaars (m/v) zien. Zowel Erik Driesen als Hellen de Vries, vorig jaar ook de snelsten, haalden beiden 25 seconden van hun tijd van vorig jaar af. Erik liep met 32.32 een hele knappe tijd. Clubgenoot Arne Mulder bleef ook nog mooi binnen de 33 minuten. En de trainer van de club, Berthold Berger (46) zelf, liep een hele goede race. Met 33.17 was hij de derde die binnenkwam en dus de eerste bij de mannen 40. Jan Pieter Mondria was de sterke winnaar bij de mannen 50.

Achter Hellen de Vries (37.32) was het clubgenote Tess Boekema die de 2e plaats opeiste in een p.r van 38.45, voor Lieve Tollet. Jacqueline Rustidge (Isala ’96) is weer helemaal terug. Met 38.52 was ze veruit de beste bij de vrouwen 40 terwijl Marian Fuselier bij de vrouwen 50 de overwinning pakte. Bij de vrouwen senioren gingen de eerste 5 plaatsen naar BB-lopers, maar kort daarachter was het Maureen Houtman die het clubrecord bij De Gemzen op 42.31 bracht.   

Koninklijke Euroma toonde zich weer een zeer gastvrij bedrijf. En de in ruime mate aanwezige soep vond gretig aftrek na afloop.

19 maart 2016: de 9e Kruidenloop.  

18 maart 2015: voorinschrijving met 1 dag verlengd

Het gaat goed met de inschrijvingen voor de Kruidenloop. Het lijkt erop dat het record van vorig jaar (630) verbroken wordt. Om voor zaterdag de deelnemers zoveel mogelijk ingevoerd te hebben, hebben we de voorinschrijving met 1 dag verlengd. Je kunt nog t/m donderdag 19 maart voorinschrijven. Zaterdag kun je ook gewoon na-inschrijven. Je betaalt dan wel iets meer. Maak dus gebruik van de voorinschrijving.

 

Editie 2015: ook categorie Vrouwen 50

Er doen steeds meer vrouwen mee aan loopwedstrijden. Daarom zijn de categoriën bij de 10 km voor mannen en vrouwen nu gelijk. 

Zondag 16 maart 2014

De 7e Kruidenloop was er een van records. Een recordaantal inschrijvingen (633), parcoursrecords en vele persoonlijke records. En dat ondanks dat in de eerste kilometers opgebokst moest worden tegen de frisse noordwestenwind.

Ondanks dat er een afstand minder op het programma stond, de 10 Engelse Mijlen is geschrapt, kwamen nog nooit zoveel lopers op de Kruidenloop af. Wellicht nieuwsgierig naar het nieuwe 10 km parcours. Zij werden niet teleurgesteld: er waren veel lovende reacties na afloop.

Jeugd
Ook bij de jeugd was er aanzienlijk meer deelname dan eerder. En het was opvallend om te zien dat zowel op de 500 als op de 1000 meter een meisje als eerste over de streep kwam. En ook in de top 10 meer meiden dan jongens. Mooi! Op het podium vooral Gemzenjeugd: Esmée Vis op de hoogste tree bij de meisjes, geflankeerd door Nienke Wagenaar en Renske Hanekamp. Wout Hollander was de snelste jongen, gevolgd door Timo Hanekamp (ook beiden Gemzen). Op de derde plaats eindigde Jorn Smalbrugge uit Hasselt.

Desi van Emmerik (Cialfo) liet op de 1000 meter maar weer eens zien dat ze veel talent heeft. Met een tijd van 3.27 liep ze het parcoursrecord van Floor Doornwaard (3.30) uit de boeken. Minke Nijhuis van AV PEC 1910 liep ook snelle tijd (3.34) waarmee ze tweede werd. En voor Emma van Emmerik was er met 3.49 ook een podiumplek. Bij de jongens was het iets spannender: Gijs van de Wetering (Cialfo) bleef hier Daan van Trier net voor (3.39 om 3.41). Kort daarachter was het Jim van Emmerik (Cialfo) die in 3.44 het podium compleet maakte.

5 KM
Op de 5 km was het de blauwe brigade van de BB Lopers die van begin tot eind de toon zette. Bij de mannen waren de eerste 5 plaatsen voor de snelle club uit Zwolle en bij de vrouwen voorkwam de jonge en talentvolle Marleen Stoel van Isala ’96 er met haar tweede plaats voor dat ook daar het podium helemaal gevuld was met BB Lopers. Arne Mulder, terugkomend van een blessure, gebruikte deze afstand om snelheid op te doen. Dat deed hij ook want met een tijd net boven de 16 minuten liet hij zien weer goed op de weg terug te zijn. Falco Olivier, vorig weekend nog goed in de City Pier City, volgde op korte afstand (16.12) en Joep Emmen zat daar weer kort achter (16.15). Bij de vrouwen een mooie overwinning voor Tess Boekema die met  19.12 het parcoursrecord van Irene Bijman (19.55) flink scherper stelde. Marleen Stoel werd dus 2(19.57),  net voor Marlies Groenewold. (20.09).

10 KM
Op de 10 km gingen ruim 300 lopers van start. Erik Driesen (AV NOP) en Edwin Slijkhuis vochten een mooi duel uit, maar het was Erik die toch langzaam maar zeker afstand nam van Edwin. Met een tijd net onder de 33 minuten (32.57) zette Erik gelijk een mooie scherpe tijd neer op het nieuwe parcours. Edwin hoefde uiteindelijk maar 13 seconden toe te staan. Op de derde plaats Leon van Leusen van de BB Lopers die de snel gestarte David Calderon wist bij te halen. Hellen de Vries van AV PEC 1910 bewees met haar p.r. van 37.58 dat het nieuwe parcours ook een snel parcours is. Saskia Schutte was de volgende vrouw die finishte en werd daarmee eerste in de categorie vrouwen 40. In deze categorie werd Cathy van Es-Bode van HAC 63 uit Hoogeveen tweede. Onze eigen Maureen Houtman werd tot haar eigen verbazing nog tweede bij de vrouwen. Ze bleek alweer redelijk hersteld van een griep. Kim van Rhijn en Janneke Zwarteveen en uit Zwolle bezetten de derde plaats bij de vrouwen, resp. bij de vrouwen 40. Martijn Schakelaar (BB) wist zijn eerste wedstrijd in de klasse mannen 40 met een eerste plaats af te sluiten. Net terug van een blessure was 36.53 geen onverdienstelijke tijd. Hij moest wel sprinten voor de overwinning want Johan Steenbergen van AV Rijssen eindigde in dezelfde tijd. Gertjan Lahuis van AV Veluwe werd op 1 seconden 3e in deze klasse. Bij de mannen 50 stond er geen maat op Willem de Weerdt (Cialfo). Met 35.57 liep Willem, die de 60 ! inmiddels nadert, nog steeds een toptien-klassering (8e totaal). Tweede bij deze masters werd Gems Jan Pieter Mondria die met 36.54 weer goed op de weg terug is na een blessure. Antonius Poelman (PEC) maakte het podium compleet.

Cliniclopers
Aan de 10 km werd ook deelgenomen door de meeste deelnemers aan de trainingsclinics voor de Halve Marathon Zwolle die we vanaf dinsdag organiseren. Het was een soort 0-meting. De tijden die gelopen werden waren al veelbelovend.

Koninklijke Euroma
Zonder een sponsor als Koninklijke Euroma hadden we deze wedstrijd niet kunnen organiseren. De enorme gastvrijheid, de gratis koffie  en soep; het wordt enorm gewaardeerd door de deelnemers. Onze dank gaat dan ook uit naar de medewerkers van Euroma die zich op deze zaterdag zo hebben in gespannen.  

23 februari 2014: 10 km parcours officieel gemeten

Bij De Gemzen willen we de deelnemers exacte afstanden laten lopen. Dus is het nieuwe 10 km parcours vorige week exact gemeten. (de 5 km blijft hetzelfde en is al eerder gemeten)

Meten, hoe gaat dat?
Het parcours wordt gefietst door een parcoursmeter van de Atletiekunie. Die fietst de ideale lijn. Bij de naaf bij de as van het voorwiel zit een tellertje, de zogenaamde Jones Counter. Dit tellertje registreert per omwenteling van het wiel een aantal tikken (wel iets van 23). Vooraf moet je dan bepaald hebben hoeveel cm één tik is. Daarom wordt de teller vooraf geijkt. Door een landmeet-kundig bureau is een ijkbasis uitgezet op het (kaarsrechte) fietspad bij Koninklijke Euroma. In het beton van dat pad is een spijker (nagel)  geslagen (zie foto, de stip naast het voorwiel), exact 400 meter verder (exact is 400,001 meter!, hoe exact wil je het hebben?) is weer een spijker in het beton geslagen. De parcoursmeter gaat deze afstand voor de meting van het parcours 4 x fietsen. Dat doet hij na het fietsen van het parcours nog 4 x (want het kan intussen warmer zijn geworden waardoor de banden uitzetten en je dus op minder tikken uitkomt). Het gemiddeld aantal tikken van die 8 x wordt dan als uitgangspunt genomen. (ofwel: 400 meter is gemiddeld 4.400 tikken, dus 10 km is 110.000 tikken). De afstand wordt zo op de centimeter nauwkeurig bepaald. Jullie hoeven 15 maart dus niet aan de afstand te twijfelen.

15 februari: Cliniclopers lopen Kruidenloop
In Heerde en (natuurlijk vooral) in Zwolle (en wellicht elders ook) worden  trainingsclinics gegeven in aanloop naar de Halve van Zwolle. De meeste clinics beginnen de week na de Kruidenloop. De Kruidenloop 10 km is dan een uitstekende gelegenheid voor de zogenaamde 0-meting. Hoe sta je er voor bij het begin van de clinics? Het resultaat van de 10 km wordt vervolgens gebruikt als basis voor de trainingen in de clinics. Maar ook wanneer je "Zwolle" niet loopt is het een mooi moment om te laten zien hoe je de winter bent doorgekomen. De Kruidenloop is overigens in trek: het aantal voorinschrijvingen ligt ongeveer 40% boven dat van vorig jaar.  

20 december 2013: nieuw parcours Kruidenloop!

Op niet al te lange termijn wordt begonnen met de aanleg van de brede rivier. En die loopt precies door het parcours van de Kruidenloop 10 km en 10 EM. Op dit moment zijn de voorbereidingen voor de aanleg al in volle gang. De wegen worden al slechter, boerderijen zijn al afgebroken, het gebied begint een wat desolate aanblik te krijgen. Hoog tijd dus voor een nieuw parcours. Dat hebben we gevonden! In plaats van richting Vorchten gaan we nu naar Hattem. Een prachtige ronde van 10 km in een 8-vorm. De 10 Engelse Mijlen komt wel te vervallen. Wat langere afstanden betreft is er nu nog de 5km en 10km. Benieuwd naar het nieuwe 10 km parcours? Doe mee! De inschrijving is geopend!