PLUS Sintloop nieuws

De Plus Sintloop 2021 wordt afgelast!

Helaas moeten ook wij ervoor kiezen om de PLus Sintloop voor dit jaar te cancelen.

Wegens de nieuwe maatregelen, maar ook vanuit moreel oogpunt, komen wij tot geen andere conclusie dan dat het cancelen van de Sintloop helaas de beste keus is.

Wij hopen op ieders begrip.

 

 

De Plus Sintloop 2021 gaat door!!

Zaterdag 4 december is het zover, de Plus Sintloop 2021. Een belangrijke wijziging is dat we bij dit evenement genoodzaakt zijn om QR codes te scannen.Dit geldt voor deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers vanaf 18 jaar.  Maar.....we mogen!!

Doe jij ook mee aan de PLUS Sintloop 2019?

De PLUS Sintloop is uitgegroeid tot een evenement die je niet wilt missen. De zaterdag van of voor Sinterklaas nog even een sportieve prestatie leveren; iedereen wil erbij zijn. Doe jij dit jaar ook weer mee? Schrijf je nu in !

18-9-2019:  PLUS Van den Hoven nieuwe sponsor Sintloop

Sponsor Eurozorg heeft na 8 jaar sponsoring besloten om daarmee te stoppen. EuroZorg was de eerste en tot kort enige sponsor van de Sintloop. In die 8 jaren is de loop uitgegroeid van een kleine loop met 150 a 200 deelnemers tot een loop voor het hele gezin met tussen de 450 en 600 deelnemers. Na acht jaar vond EuroZorg het dus tijd om het stokje over te dragen. Dick van den Hoven van PLUS Supermarkt was bereid om de sponsoring over te nemen en heeft zich voor 5 jaar (met optie tot verlenging) verbonden aan de Sintloop. De Sintloop van Atletiekvereniging De Gemzen heet vanaf nu dus PLUS Sintloop.

met een ferme handdruk bezegelen Dick van den Hoven en Wim Potjes de samenwerking

Verslag 2018

De Sint is weer in het land en dat betekende dat het weer tijd was voor de EuroZorg Sintloop. Met 438 inschrijvingen, prima loopweer en een gezellige drukte langs de Lambert Dijkslag Atletiekbaan werd het weer een geslaagd evenement.

Het startschot werd gelost door Sinterklaas en hij liet daarmee zo’n 100 kinderhartjes een stukje sneller kloppen. De pieten holden mee, deelden medailles en niet te vergeten pepernoten uit. Honderd blije, soms ook geëmotioneerde, maar vooral trotse kinderkoppies over de finish, Daar draait het om bij de EuroZorg Sintloop.

Ook de volwassene kwam aan haar/zijn trekken bij deze prachtige loop. Het prachtige, snelle parcours en het perfecte (loop)weer leende zich uitstekend voor persoonlijke records, welke dan ook door vele lopers zijn verpulverd.

Hellen Berger- de Vries wist het (dames)parcoursrecord uit 2014 op de 10 km te verbeteren. Deze stond op naam van Anouk Lindenholz met een tijd van 38:50. Hellen noteerde het nieuwe (dames) parcoursrecord 38:18 netto.

Ook onze Gemzenatleten lieten zich goed zien. Bij de jongens t/m 6 jaar wist Huub Beekman een mooie 2eplaats te behalen en bij de meisjes van 7 en 8 jaar liet Isa Schoonhoven zien over looptalent te beschikken; zij werd eerste. Bij de jongens van 7 en 8 jaar wist Gerrit Wensink bijna het podium te halen, na een spannende eindsprint werd hij 4e. Ook een spannende wedstrijd maakten Hendrik Olthuis en  Thomas Huiskes (van MPM Hengelo) er van bij de jongens t/m 12 jaar. Om beurten op kop en de beslissing viel in de laatste meters: Hendrik Jan won. En bij de meisjes t/m 12 jaar leek Esmee Vis onbedreigd naar de overwinning te lopen, in de laatste meters werd ze echter voorbij gestolen door Naömi Gooijer van PEC 1910.

Op de 5 km waren er bij de Masters 40 fraaie overwinningen van Jan-Pieter Mondria (17.34) en Hermine van ’t Hul (20.12). Ewout de Vos kwam bij de senioren net te kort voor het podium, maar z’n 16.55 was dik in orde. De overwinning op de 5 km ging bij de mannen, net als in 2017, naar Taco Schaaf van Phoenix.  Met 16.15 was hij 18 seconden sneller dan vorig jaar. Bij de dames was het spannend tot op de finishlijn. De chip van Josje Peters was een fractie eerder over de streep dan die van Danique Bosgoed. De netto-tijd van Danique was echter 1 seconde sneller.  En de 12-jarige Elodie van Arken verraste weer met een hele mooie 22.43.

Op de 10 km ging de overwinning bij de mannen naar Tim den Besten uit Elburg en zoals hierboven al aangegeven naar Hellen Berger-de Vries bij de vrouwen. Hele knappe prestaties ook van Monique Fibbe, 2e in een nieuw clubrecord bij de vrouwen 35 (40.47) en Marcel van den Bosch, 3e bij de mannen 40 met een nieuw clubrecord bij de mannen 45 (37.40). Het 3e clubrecord was voor Wim Potjes bij de mannen 60 (43.50).  Bij de vrouwen 40 zagen we een compleet Cialfo-podium met Anne van Schuppen, Marion Hofenk en Saskia Schutte.

Elke deelnemer ging naar huis met een welverdiende zak pepernoten en de sponsor met een mooie bos bloemen.

Verslag 2017

Het was bibberen vandaag voor de vrijwilligers en de toeschouwers op en rond onze Lambert Dijkslag Atletiekbaan. Maar een temperatuur van rond het vriespunt en een beetje mistig is wel het juiste decor voor de Eurozorg Sintloop. Voor de lopers was het echter prima weer om te lopen. De baan voelde dan wel wat glad aan, de wegen en de betonpaden waren prima te belopen. Dat leverde toch weer vele persoonlijke records op, op dit snelle parcours.

 

                                                                                                Natuurlijk was de Sint ook aanwezig met z’n Pieten en hij loste de startschoten bij de jeugd. Die jeugd streed weer verbeten om een mooie tijd of een plaatsje op het podium. De jeugd van 9 t/m 12 jaar begon en zowel bij de jongens als de meisjes won de winnaar afgetekend. De Gemzen Esmee Vis en Maikel Potkamp hadden beiden een flinke voorspong en liepen fraaie tijden. Francine van der Stoop (Gemzen) en Lynn Oosterhuis (AV ’34) finishten als 2 en 3 bij de meisjes en Hendrik Olthuis (Gemzen) en Thijn Berkhoff (Cialfo) als 2 en 3 bij de jongens.

                                                                   Dan de 400 meter voor meisjes en jongens 7 en 8 jaar. Daar was het spannender. Sara Kwakkel (De Gemzen) wist in de laatste 20 meter het verschil te maken met Evy Eising van Ilion. Magali Kanis werd kort daarachter 3e.  Bij de jongens beslisten Rens Draaijer (Heerde) en Stan Stijf (De Gemzen) hun strijd pas op de streep: Rens won nipt. Lucas Dokman uit Wapenveld werd knap 3e.

 

                                                                    Het mooiste onderdeel is de 400 meter voor de jeugd t/m 6 jaar. Vaak nog niet gedreven door competitie lopen ze hun ronde van 400 meter, vrolijk lachend naar het publiek. Maar er wordt wel snel gelopen. Met winnende tijden van rond de 1.50 heb je het toch over 13 km per uur! Saline Waninge van De Sprinter presteerde dat bij de meisjes en Jochem van Beek uit Hattem bij de jongens. Jasmijn van Nieuwenhoven en Julia Kaal, beiden van De Gemzen, mochten ook op het podium en dat gold bij de jongens ook voor Luca Bagerman en Noud Dokter (beiden uit Heerde).   Alle kinderen werden bij de finish opgewacht door de Pieten en kregen van hen een mooie medaille.

                                                                         De 5 km was het populairst vandaag. Ruim 180 inschrijvingen voor dit onderdeel en het ging hard. Taco Schaaf (Phoenix) en Kibrom Hadgu (Zwolle) kwamen gelijk het sportpark binnen, Kibrom verslikte zich echter in de bocht bij de opkomst op de atletiekbaan en toen was Taco onbereikbaar: 16.33 om 16.45. Henk Slager (BB Lopers) eindigde daar in 16.49 vlak achter als 3e. Linda Ooms maakte haar favorietenrol bij de vrouwen waar door onder de 19 minuten te blijven: 18.52. Lisa van Dijk (DW Loopschool Hattem) bleef daar echter maar kort achter: 19.02. De grens van 19 minuten is in zicht! Manon Mensink (Ciko ’66) kwam als 3e vrouw (en 1e bij de vrouwen 40) binnen in een knappe 19.24.

Op de 10 km ook een sterk deelnemersveld. Joep Emmen (BB Lopers) was daar de duidelijke winnaar (34.00), hoewel Tim den Besten (Ciko) en Maarten Nieuwenhuis (BB Lopers) niet ver waren: 34.14 en 34.17.  De mannen 40 Luis Martin, sinds kort ook bij de BB Lopers, Dick van Os (ook BB Lopers) en Marcel van den Bosch (Wezep), die zichzelf nog aan het ontdekken is, brachten ook fraaie tijden op de klok. 
Maureen Houtman (De Gemzen) was de snelste bij de vrouwen, zij bleef voor de 2ekeer in haar carrière onder de 41 minuten: 40.57. Kort daarachter liep Monique Fibbe (eveneens De Gemzen) naar een fraai persoonlijk record 41.24 (en 1e bij de vrouwen senioren). Hermine van ’t Hul (ook De Gemzen), nog in de na-vorm van de marathon, verbaasde zichzelf en iedereen door met 42.10 ook een dik p.r te lopen.

Verslag 2016

Wat was het weer een superdag gister; fantastisch mooi (loop)weer, een record aantal deelnemers en veel persoonlijke records. Dat leverde dus ook weer veel tevreden gezichten op.

De Eurozorg Sintloop is in enkele jaren uitgegroeid tot een happening die je niet wilt missen. Het is natuurlijk in de eerste plaats een evenement voor de jeugd. En die jeugd komt met vaders en moeders, oma’s en opa’s en daarom is het gezellig druk langs de Lambert Dijkslagbaan. Maar ook de volwassenen komen graag op deze loop af omdat het zo’n lekker parcours is.

Sinterklaas arriveerde rond tienen op het sportpark en werd uiteraard vergezeld van de nodige pieten. Daarna werden de eerste

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lopers weggeschoten door de Sint. De meisjes 9 t/m 12 beten de spits af met een 1000 meter. Het was Evi Falkena van Flevo Delta die de leiding nam, met daarachter Isabel van Houweling van De Gemzen. Na 800 meter leek haar voorsprong groot genoeg maar Isabel had een heel sterk eindschot en won uiteindelijk met duidelijk verschil in een hele mooie 3.35. Esmee Vis (De Gemzen) liep de hele wedstrijd op de 3e plaats en hield deze goed vast.

Maar liefst 38 jongens bonden de strijd met elkaar aan bij de jongens 9 t/m 12 jaar. De tweeling Jim en Sam van Emmerik van Cialfo namen direct de leiding en namen samen afstand van het veld. De ene keer wint Jim, de andere keer Sam. Vandaag was Sam weer de sterkste. Op gepaste afstand van Jim en Sam maar met flinke voorsprong op de rest van het veld finishte Maikel Potkamp (De Gemzen) op een prima derde plaats.

De meisjes 7 en 8 jaar, die 400 meter liepen, hadden ook een hele grote groep: 37. Zij  maakten er een hele spannende strijd van en uiteindelijk finishten 3 atletes in dezelfde tijd: 1.27 . Naomi van de Kamp uit Zwolle passeerde evenwel als eerste de finish, gevolgd door Mente Kommer van De Gemzen en Anouk Heere van Cialfo.

Simon van de Pol (PEC 1910) en Hendrik Veerman maakten het ook spannend bij de jongens 7 en 8 jaar. Simon trok aan het langste eind. Tim Veltman uit Wapenveld werd knap derde.

Ja, en dan het mooiste onderdeel: de jeugd van 2 tot en met 6 jaar. Prachtig om te zien. Het zijn uiteraard de 6-jarigen die het snelste zijn en het gaat ook best hard. Stel je voor: 6 jaar en dan ruim 15 km per uur lopen op de 400 meter. Dat deed Rebecca Bakker van De Gemzen, zij won in 1.35, op 2 seconden gevolgd door Sara Kwakkel uit Heerde en kort daarachter Noor Boldewijn uit Staphorst.

Bij de jongens was het Keano Schreurs uit Zwolle die met de overwinningsbeker ging lopen. Zijn voorsprong op Stan van de Maten (De Gemzen) en Thijs van der Heijden uit Epe was groot.

Dan was het tijd voor de 5 km, vandaag de populairste afstand met ruim 200 deelnemers. Het was de vraag of thuisloper Bas Mekking zijn favorietenrol waar kon maken. Dat kon hij, al moest hij wel tot het uiterste gaan. Het was namelijk Sander Kloosterziel (AV PEC 1910) die als eerste de baan op kwam met Bas er kort achter. Bas had echter een vlijmscherp eindschot en trok de overwinning naar zich toe in een snelle 16.11. Sander liep met 16.12 zijn persoonlijk record aan barrels. Willard Bredewold (BB Lopers) finishte in een fraaie 16.34 als derde met kort daarachter Berthold Berger zelf.

Lisa van Dijk van DW Loopschool uit Hattem was de snelste bij de vrouwen, met 19.53 bleef zij (net als 40 andere atleten) netjes onder de 20 minuten. In precies 20 minuten was Maartje van Reedt-Dortland (AV PEC 1910) als 2e bij de finish en (netto) een seconde daarachter Ciska Jonges uit Apeldoorn.

Mooie resultaten boekten ook de Gemzen Dirk-Jan Middelkoop en Stef Mensink, zij liepen voor het eerst onder de 20 minuten. Opvallend ook de goede tijden van de jonge atleten Wiebe Gruben en Karsten van Ommen.                                                   

 

 

                                                  Over de 10 km is heel veel te vertellen; met name over de resultaten van onze vrouwelijke Gemzen-atleten.  Monique Fibbe en Maureen Houtman kwamen we tegen in de laatste Runners in de rubriek Voorlopers. Beiden hoopten op een persoonlijk record, maar daarvoor moesten ze wel heel hard lopen. Dat deden ze; Maureen liep weer een halve minuut van haar record af en vestigde met 41.09 opnieuw een clubrecord bij de vrouwen 35 en Monique Fibbe haalde maar liefst bijna 2,5 minuut van haar p.r af: 42.19 ! Daar tussenin nestelde zich nog Erna van Es-Keen die met 42.12 ook een flink p.r. en clubrecord bij de vrouwen 40 liep. En dan moeten we Annet Bultman niet vergeten want ook zij liep een p.r:  42.24 en een clubrecord bij de vrouwen 50! In de top-10 uiteindelijk 7 gemzen-atletes want ook Paulien van Boven, Hetty Wierenga-Groen en Daniëlle Rorije stonden hoog in de uitslagen. De 10 km werd echter gewonnen door Josje Peters van de BB-lopers met 40.31.

Bij de mannen verliet Joep Emmen (BB-lopers) het eerst de baan en we hadden hem ook als eerste terugverwacht. Maar het was Freek Lier (nu Vitalis, voordien Daventria) die met 12 seconden voorsprong op Joep en als enige binnen de 33 minuten winnaar werd. Tim den Besten uit Ede pakte fraai de derde plaats in 35.21.  Aalt Wensink van De Gemzen liep voor het eerst binnen de 40 minuten: 39.42 en Reint Scholten (43.25) was voor zover wij weten niet eerder zo snel.  Tenslotte liep Jan Bogaard een fraai clubrecord bij de mannen 65: 45.36.

De volgende loop van De Gemzen is de Verlichte Cross op 29 december (een aanrader) en daarna is er de Atlantisdata 

 

15 november 2016: afzonderlijke start 5 en 10 km

Het gaat goed met de Eurozorg Sintloop. Het deelnemersaantal is in enkele jaren van 120 naar boven de 500 gegaan. Daardoor is het uiteraard drukker geworden op het parcours. Om ervoor te zorgen dat iedereen voldoende loopruimte heeft is de start van de 10 km nu 10 minuten na de start van de 5 km. De 5 km start om 11.15 uur en de 10 km om 11.25 uur.

 

Verslag 2015: Sintloop breeks alle records !

Wat was het druk gister op en rond de Lambert Dijkslagbaan. Niet eerder deden er zoveel lopers mee aan de Eurozorg Sintloop. Met name bij de jeugd was de deelname enorm. Dat is mooi, want het Sinterklaasfeest is een kinderfeest en de Sintloop moet daarom ook een feest zijn voor kinderen. En dat was het gister. Op alle 6 onderdelen bij de jeugd stonden er 20 tot 35 kinderen aan de start. En die kinderen nemen papa’s, mama’s, opa’s en oma’s mee. Dus onder aanmoediging van veel publiek deden de kinderen hun best om op het podium te komen.

Voor het zover was verzorgden trainers van De Gemzen een warming-up voor alle kinderen. 400 meter of een kilometer lopen doe je natuurlijk niet met een koude motor. Goed opgewarmd begonnen de kinderen van 9 t/m 12 jaar aan hun 1000 meter. Natuurlijk was Sint zelf aanwezig om de startschoten te lossen voor alle onderdelen. En uiteraard werd Sint vergezeld door z’n Pieten, die af en toe meeliepen met de kinderen en druk strooiend met pepernoten de jeugd aan zich wisten te binden.

Silke Wijnstok van De Gemzen was bij de 1000 meter voor meisjes iedereen te snel af: met 3.38. bleef ze Evi Falkena van Flevo Delta 3 seconden voor. Renske Drenten van Lionitas uit Leeuwarden maakte het podium vol: 3.53.

Bij de jongens gingen Wouter Seppenwoolde van AV Rijssen en Sam van Emmerik van Cialfo er als een speer vandoor. Sam moest dat wel bekopen maar kon de 2e plaats vasthouden. Wouter, vorig jaar 2e in 3.50, won in 3.26, voor Sam dus en voor de 2 jaar jongere Maikel Potkamp van AV ’34  die 3.43. noteerde.

De prijzen bij de meisjes van 7 en 8 jaar, die 400 meter liepen, gingen ook ver weg: Rixt Sanne Drenten uit Leeuwarden bleef Merel Tjonk van Sisu (Almelo) nipt voor (1.29 om 1.30). Een knappe 3eplaats was er voor Mente Kommer van De Gemzen die haar clubgenootjes Sanne Diender en Jorinde Nap net voorbleef.

Aan de 400 meter jongens van 7 en 8 jaar deed een heel pupillenteam van voetbalvereniging SEHmee. En dat ze looptraining krijgen van Gemzen-trainer Ronald Nijland was te zien. Ze eindigden allemaal bij de eerste 10!  Yvo van den IJssel van De Liemers uit Zevenaar moesten ze nog voor laten gaan, maar de plaatsen 2 en 3 waren voor de voetballers Wout Beekman en Aron de Wilde. Gems Jacco Keizer eindigde net buiten het podium.

Voor de langere afstanden van start gingen was het de beurt aan de allerjongsten: van 1 t/m 6 jaar, als eerste de meisjes. Mooi om te zien hoe dat kleine grut wegspuit bij de start, helaas was er wel een valpartij waardoor er één meisje moest uitvallen. Maar de rest ging door en de overwinning ging naar Lisa Takens uit Zwolle, die de 400 meter wist af te leggen in 1.44. Noor Boldewijn uit Staphorst werd op 4 seconden knap tweede en daar weer 2 seconden achter was het Imke Berkhof uit Epe die 3e werd.

De laatste groep kinderen waren de jongens t/m 6 jaar. Daar ging de overwinningsbeker de oceaan over: Filemon van de Berg uit het Canadese London won de eindsprint van Daan van der Sluis uit Zwolle. De 3e plaats was voor Lucas Alexander Dokman uit Wapenveld.

Toen was het de beurt aan de 5 en 10 km lopers. Ook dit jaar meer deelnemers aan de 5 dan aan de 10. Als publiek kijk je dan wie je het eerst vanaf de Veldweg de 1e Hoornerveenseweg ziet ingaan. Dat

was de hier nog niet bekende Thomas Cremers uit Elst die met z’n 17 jaar in een hele knappe 16.52 het veld ruim voor bleef. Jeroen Kwakkel van De Gemzen volgde op 42 seconden en Michiel Veldman uit Nieuwleusen werd in 17.41 3e. Bij de vrouwen een spannende strijd. Bij het weer de baan opkomen was het nog niet te zeggen wie er zou gaan winnen maar de 20-jarige Fleur Baljet van Horror (Sneek) besliste de eindsprint met Saffira Kiewiet van Groningen Atletiek in haar voordeel: 18.59 om 19.01. Een knappe derde plaats was er voor de ook 20-jarige Lisa van Dijk van DW Loopschool uit Hattem: 19.52.

Op de 10 km kondigde Andre Knol uit Ermelo, lopend voor de BB-lopers, aan dat hij wel eens weer een stevige 34’er wilde lopen. Dat deed hij ook; met een krachtig eindschot zette hij de klok stil op 34.18. Bijna een minuut later finishte clubgenoot Willard Bredewold als tweede en Martijn Paalman (35.44) completeerde het podium.  Fraaie persoonlijke records waren er voor de Gemzen Janko van Arken (39.15) en Martin Rotman (44.25). Gems Eildert Delger evenaarde bij de mannen 70 zijn eigen clubrecord (55.44) terwijl Jan Draaijer bij de mannen 75 het record 3 minuten scherper stelde; 1.01.18. En wat te denken van de 39.41 van de 64-jarige Cees Weeda van AV Veluwe, super!

Bij de vrouwen een mooi podium: good-old Jacqueline Rustidge soleerde naar een knappe 39.32, maar daarachter waren het de steeds sneller wordende Gemzendames Maureen Houtman en Erna van Es die de beide andere ereplaatsen opeisten. Hetty Wierenga van De Gemzen eindigde als 4e.

De omstandigheden waren niet ideaal, er stond een forse wind, maar de hinder daarvan was nog redelijk beperkt. Het was wel droog en dat was prettig. De organisatie was tevreden over het evenement en ziet graag iedereen terug op zaterdag 16 januari 2016 bij de Atlantisdata Zwolse Bos Loop.

 

 

 

 

21 november 2015: parkoers gecertificeerd

De Eurozorg Sintloop wordt steeds populairder, niet alleen bij de baanlopen voor de jeugd maar ook op de 5 en 10 km zien we steeds meer deelnemers. Een prachtig mooie ronde van 5 km, die de lopers van de 10 km twee keer lopen. De afstand was al correct (al eens eerder officieel gemeten) maar gister is dat opnieuw gebeurd (door Hans van Driel, parkoersmeter bij de Atletiekunie) en nu is ook deze loop van De Gemzen gecertificeerd. Dus wil je een goede 5 of 10 km lopen op een snel en exact parkoers: doe mee aan de Eurozorg Sintloop! 

Het meten gebeurt per fiets en met behulp van de Jones Counter, een metertje wat is bevestigd bij de as van het voorwiel. Per omwenteling geeft dit metertje een aantal tikken. Door een ijking voorafgaand aan de meting en na de meting kun je exact bepalen hoeveel cm en millimeter 1 tik is. Zo wordt het parkoers tot op de centimeter nauwkeuring gemeten. 

 

 

 

Zaterdag 29 November 2014

Je hebt zo van die dagen dat alles meezit als loper en dat je lijkt te vliegen. Vandaag was zo’n dag. Perfect loopweer, perfect parcours, perfect deelnemersveld, tja dan kan het zomaar gebeuren dat je een hap van je p.r. afhaalt. Natuurlijk, je moet wel goed getraind zijn, maar wanneer je dat bent was het vandaag dé kans om een vet p.r. neer te zetten. Het regende dan ook records vandaag; om te beginnen een deelnemersrecord: 480 inschrijvingen. En daarna heel veel p.r’s op de 5 en 10 km.

Maar de Sintloop is natuurlijk vooral een kinderfeest. En feest was het vandaag bij de jeugdafstanden. 125 kinderen die van start gingen op de 1000 en de 400 meter. Van heinde en verre waren ze weer naar Heerde gekomen.

 

 

 

 

 

De 400 meter was gesplitst in kinderen t/m 6 jaar en kinderen van 7 en 8 jaar. Bij de meisjes t/m 6 jaar was het een spannende strijd, waarbij Sofie Engels uit Staphorst nipt eerste werd voor Sophie Nooteboom uit Epe en Mente Kommer van De Gemzen. Bij de jongens bleven de bekers in Heerde: Stein Smeets liep een snelle 1.41 en bleef Johan Olthuis en David Kwakkel 3 seconden voor.

Bij de meisjes van 7 en 8 jaar was er een compleet Gemzenpodium: Renske Hanekamp bleef met 1.31 Elodie van Arken 1 seconde  voor. Francine van der Stoop werd knap derde.

Maikel Potkamp (AV’34) zette de wedstrijd bij de jongens compleet naar z’n hand: op de streep was de voorsprong maar liefst 19 seconden. Vidar van Herpen (Heerde) en Tygo Schoenman (De Gemzen) werden verdienstelijk 2 en 3.

De oudste jeugd (9 t/m 12 jaar) mocht 2 ½ ronde (1000 meter) op de baan lopen. Iris Bredewolt van Cialfo dicteerde de wedstrijd bij de meisjes, al bleef de marge met de nummer 2, Eke Tibben uit Onna, beperkt tot 2 seconden. Myrthe Renshoff van De Gemzen bleef netjes binnen de 4 minuten (3.55) en werd daarmee mooi derde.

Bij de jongens van 9 t/m 12 gingen er 2 bekers naar Rijssen: Frank en Wouter Seppenwoolde werden 1 en 3. Daartussen mengde zich Jasper van Laarhoven uit Kaatsheuvel.

Dan de 5 km: dan loop je sneller dan je eigen parcoursrecord en toch word je maar derde. Het overkwam Bas Mekking die met 16.13 twaalf seconden sneller was dan zijn record uit 2011. Maar Bas moest 2 nog snellere mannen voor zich dulden: Wilfred van Holst was maar weer eens afgereisd naar zijn geboortedorp voor een snelle 5 km. Dat lukte: Wilfred liet de klok stilstaan op 15.50 en zo snel was er dus nog niet gelopen op dit parcours. Eric Slomp van de BB Lopers lijkt terug van weggeweest want vrij kort achter Wilfred (19 seconden) was ook hij al binnen. Kijken we de uitslagen verder door dan zien we Jeroen Kwakkel met een mooie 16.49, Niels van Lohuizen die bijna onder de 20 zit (20,04), Glenn Nijenhuis (14 jaar) die een hele mooie 20.23 liep en Marco Bastiaannet die voor het eerst onder de 22 minuten liep. 

Met haar 14 jaar zorgde Floor Doornwaard (De Gemzen) voor een verrassing door als eerste te eindigen bij de vrouwen. Eigenlijk is 800 of 1500 haar afstand, maar voor een 5 km draait ze haar hand ook niet om: in sierlijke stijl kwam ze binnen in 19.29. Lisa van Dijk uit Hattem werd op gepaste afstand tweede (in een mooie 20.11) terwijl Tamara Pleiter (Heerde) fraai derde werd. Mooie prestaties werden er ook geleverd door de Gemzen-atletes Nanette Dijkman, Hester Bakker, Marjorie van den Brink en Maud van der Meent, zij bleven allen netjes onder de 25 minuten. 

Op de 10 km stonden ook de nodige kanonnen aan de start. En op die afstand werden de meeste (persoonlijke) records gevestigd.

Er was hem vooraf een 34.30 toegedicht: Berthold Berger (46), oprichter van de BB Lopers en zo nu en dan zelf ook nog actief in wedstrijden was weer klaar voor een snelle 10. En hij maakte de verwachtingen waar door in 34.28 te finishen. Toch moest hij nog 2 lopers voor zich dulden; Joep Emmen (lopend bij de BB Lopers..) bleek een minuut sneller en Ronald Derksen (43) van AV Veluwe 6 seconden. Simon Visser van Isala liet zien ook weer langzamerhand in vorm te komen en Maikel Vogels van De Gemzen noteerde een fraaie 37’er.

Een heel mooi podium bij de vrouwen: Maureen Houtman van De Gemzen die voor het eerst onder de 43 liep en daarmee een prima tweede plaats behaalde en clubgenote Erna van Es die met een besttijd van 44.38 derde werd. Zij moesten alleen Anouk Lindenholz van het Hoogeveense HAC’63 voor zich dulden. Anouk werd in 38.50 wel afgetekend eerste. Op deze afstand boekte zo’n beetje ieder Gemzenlid een persoonlijk record. Een teken dat ze goed bezig zijn.

Natuurlijk was Sint zelf aanwezig met z’n Pieten, Hij loste de startschoten en reikte de prijzen uit.  

En sponsor Eurozorg was tevreden met zoveel belangstelling. Nog zoekende naar een goedkopere zorgverzekering? Informeer eens bij Eurozorg. Want met een collectieve verzekering kun je wellicht geld besparen.   

 

 

Nieuwe categorie: kinderen t/m 6 jaar
Sinterklaas is een feest voor kinderen. Bij de Eurozorg Sintloop zien we dan ook heel veel deelnemers bij de kinderen t/m 8 jaar. Zoveel zelfs dat we er een aparte categorie bijgemaakt hebben: de groep kinderen t/m 8 jaar hebben we gesplitst in kinderen t/m 6 jaar en kinderen van 7 en 8 jaar. Twee extra starts dus en dat betekent ook een kleine aanpassing van de starttijden. Kijk daarvoor op de pagina's van de afstanden. 

Zaterdag 30 November 2013
Nog nooit was het zo druk op en langs de Lambert Dijkslagbaan. Met 460 inschrijvingen werd het record van vorig jaar (409 inschrijvers) ruim overtroffen. En dat zat ‘em met name in de deelname van de jeugd. Daar was de deelname zo overweldigend dat er zelfs te weinig medailles waren. Maar dat wordt allemaal opgelost.

We zijn heel blij met zoveel jeugd, want de Eurozorg Sintloop is met de aanwezigheid van Sint en z’n Pieten in de eerste plaats een kinderfeest en dan natuurlijk vooral voor de allerjongsten. Daarom stonden er aan de 400 meter heel veel kinderen aan de start. De allerjongste, net 1 ½ jaar, was Sienna van der Bij. Maar zij voltooide het rondje wel lopend. Na een lekkere warming-up, verzorgd door de pupillentrainers van De Gemzen, gingen de meisjes van start voor hun 400 meter. Weggeschoten door de Sint zelf en op gang geholpen door de Pieten bleek Isabel van Houweling van De Gemzen de snelste in 1.29, op een paar seconden gevolgd door clubgenote Fleur Gerrits en Famke Strikwerda uit Neede. Bij de jongens was het Wouter Seppenwoolde van AV Rijssen die met de eerste plaats ging strijken. Maikel Potkamp van De Gemzen (tweede) moest een paar meter toestaan en het gat met nummer 3, Jorgen Oonk van Cialfo was iets groter. Over de finish gekomen kregen de kinderen de medailles omgehangen door de Pieten.

Voordat de 400 meter gelopen werd, hadden de kinderen van 9 t/m 12 jaar hun tweeënhalve ronde op de baan al afgelegd. Ook hier een mooie deelname én een mooie strijd. Vooral bij de jongens. Daar ging Frank Seppenwoolde van AV Rijssen ruim 700 meter aan de leiding. Maar toen moest hij het hoofd buigen voor Louis de Gruyter van De Gemzen die z’n race heel goed had ingedeeld. Louis eindigde in een hele mooie 3.29, 10 seconden voor Frank en 14 seconden voor Justin Houtman uit Heerde die daarna nog een wedstrijd ging voetballen. Bij de meisjes was het iets minder spannend. Desi van Emmerik (Cialfo) nam al snel de leiding en won met een ruime voorsprong op de ook solide lopende Gemzen Linde Augustinus en Iris Reurink.

Natuurlijk staan er bij de Sintloop ook langere afstanden op het programma. Zowel op de 5 als op de 10 km was er een mooi deelnemersveld en werden er mooie tijden gelopen. Op de 5 km liet Matthieu van den Broeke (16 jaar) van De Gemzen zien dat zijn tweede plaats bij de Klokloop geen toeval was. Een paar seconden langzamer dan eind oktober, maar met 17.13 kun  je thuiskomen. Gerard Kroes van Cialfo (inmiddels de 40 al gepasseerd) liep naar een hele mooie tweede plaats in 17.36. Dick van Os van de BB lopers bleef ook netjes binnen de 18 minuten: 17.56. Clubgenote Lieve Tollet ging met de winst strijken bij de vrouwen. Met een prima 19.38 was ze ruim sneller dan José Bosch uit Epe (22.07) en Tamara Pleiter (22.26) uit Heerde, die inmiddels een abonnement heeft op podiumplaatsen bij wedstrijden van De Gemzen. Ook zeer opmerkelijke prestaties werden geleverd door Arie Verhoef (61 jaar en bezig aan z'n derde jeugd), hij zette de klokken stil op 20.26 en Glenn Nijenhuis (13 jaar) die 20.56 noteerde.   

Op de 10 km wist Willard Bredewold (BB Lopers) de winst binnen te halen. Het zou wel eens z’n eerste overwinning kunnen zijn. Willard maakt nog maar kort deel uit van het loperslegioen en is in korte tijd flink vooruit gegaan. In 34.33 liep hij het parcoursrecord van clubgenoot en trainer Berthold Berger uit de boeken. Ook Erik Slomp (ook BB Lopers) bleef binnen de 35 minuten en Benny Thunker (43 jaar) van Isala liet zien dat er nog geen sleet op hem zit (35.18). Op de plaatsen daarachter Martijn Schakelaar, Jeroen Kwakkel, Jan-Pieter Mondria (eerste wedstrijd na een blessure) en Maikel Vogels van De Gemzen. Deze haalde anderhalve minuut van z’n p.r. af. Hermien Koerts van HAC’63 (Hoogeveen) won onbedreigd bij de vrouwen in 43.21. Maureen Houtman van De Gemzen verkeert nog in de navorm van de Zevenheuvelenloop en werd mooi tweede, voor Pleuni de Boer uit Zwolle.