Cursus voor beginners

Atletiekvereniging De Gemzen houdt ook in 2022 beginnerscursussen!

Afgelopen jaar was het vanwege corona magertjes met de beginnerscursussen bij De Gemzen. Die worden normaliter in het voorjaar gehouden, maar dat kon dit jaar dus niet. Gelukkig kon in het najaar nog een beginnerscursus in Heerde worden gehouden. 

Wat 2022 betreft is het weer de bedoeling om in Heerde, Wezep en Elburg een beginnerscursus te houden. Het plan is om eind januari in Heerde te starten en in Wezep en Elburg eind februari of begin maart. Maar alles staat of valt met corona en wat er dan wel/niet kan.  Daarom begin januari hopelijk meer duidelijkheid.  

Wat betreft de beginnerscursussen: 

Een cursus duurt 13 weken en kost 50,00 euro. Na afloop word je dan beloond met een fraai loopshirt.

Ervaring
Bij De Gemzen is inmiddels veel ervaring opgedaan met de beginnerscursussen. Er zijn al wel zo'n 35 beginnerscursussen gegeven en al alle opgedane ervaring wordt iedere keer meegenomen naar de volgende cursus.  

Laagdrempelig  
De laagdrempelige cursus is vooral gericht op mensen – van alle leeftijden - die voor hun plezier willen gaan lopen. Ons doel is om je op een leuke maar toch effectieve manier kennis te laten maken met de loopsport. De training is zo opgezet dat je aan het einde van de cursus een afstand van 5 kilometer kan hardlopen.

Afvallen?
Beginnen met hardlopen om af te vallen is niet direct een goed plan. Want om echt af te vallen van hardlopen moet je wel de nodige kilometers maken. En met teveel kilo's eindigt dat meestal voortijdig met een blessure. De betere volgorde is dus: eerst afvallen en dan hardlopen.  

1 x in groepsverband, 1 x zelf
De cursus is gebaseerd op twee trainingen per week, waarvan één training onder begeleiding van ervaren looptrainers van de Gemzen. De andere training doe je zelf. Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen de cursus blessurevrij doorkomt volgen we een schema waarin de belasting heel langzaam wordt opgebouwd. Een cursusavond bevat de volgende onderdelen: wandelen en inlopen, dynamische losmakende oefeningen, loopscholing, de “kern” met de hoofdopdracht van de avond, gevolgd door uitlopen en rek- en strekoefeningen.

Lopen kan je alleen doen, maar je zult merken dat het trainen in een groep heel stimulerend is! Tip: samen met een goede vriend(in) de cursus volgen motiveert jullie allebei!  

Groepstraining
De avonden en de tijdstippen volgen nog.

Online inschrijfformulier
Ons ledenadministratie/boekhoud verenigingspakket maakt het mogelijk om je online aan te melden. Op het digitale formulier vul je alle vragen in (de factuurverzamelaar alleen als je samen met een andere cursist wilt betalen). De betaling vindt plaats via een eenmalige machtiging die wij alleen gebruiken als je na de eerste drie trainingsavonden niet hebt opgezegd. Het aantal deelnemers is niet onbeperkt: wie het eerst komt die het eerst maalt! Je krijgt een bevestiging van je deelname, je plaats op de wachtlijst of een afzegging. 

Contact
Heb je vragen, dan kun je mailen naar de desbetreffende loopgroep:

Heerde:  

Wezep: 

Elburg: