Loopgroepen Wezep

Dag   Trainingsvorm Trainingsprogramma Locatie
         
Do 2-dec Duurloop Bovenheigraaf/Zoutlanddreef/Wezep-West Bovenheigraaf/ 't Loo
Za 4-dec Recreatief Cross- en trailtraining Waterwingebied
Za 4-dec Wedstrijd Plus Sintloop te Heerde, diverse afstanden  
         
Ma 6-dec Interval 10 x 400m opbouwend met 5 meter tot 430m. P= 100m Wezep-Noord
Do 9-dec Duurloop H2O terrein, Hattemerbroek richting Welkoop Hattemerbroek
Za 11-dec Recreatief Koppelloop in diverse variaties Waterwingebied
Za 11-dec Wedstrijd 2e Cross GO Crosscompetitie te Harderwijk  
         
Ma 13-dec Interval 3 x (300-500-700m). P=200m. Julianapark
Do 16-dec Duurloop Wezep-Noord en Zuiderzeestraatweg Wezep/Oldebroek
Za 18-dec Recreatief Cross- en trailtraining Waterwingebied
         
Ma 20-12 Interval 6x600m P=200m. Pauluskerk
Do 23-12 Duurloop H2O route Hattemerbroek
Za 25-12 1e Kerstdag Geen training  
         
Ma 27-12 Interval 4x(100-200-300-400m) P=100m Wezep-West
Di 28-dec Wedstrijd Verlichte Cross te 't Loo/Oldebroek  
Do 30-12 Duurloop Zuiderzeestraatweg, richting Zoombelt Wezep/Oldebroek
Za 1-1 Nieuwjaarsdag  Geen training  

Ontstaan en achtergronden

Loopgroep Wezep is onderdeel van Atletiekvereniging “De Gemzen” uit Heerde. In de periode 1978 – 1980 waren er een aantal sportieve inwoners van Wezep actief in het Waterwingebied in Wezep, met name op de zaterdagochtend. Het was Henk Borgmeijer destijds die begin jaren tachtig het loopvirus vanuit Heerde meenam naar gemeente Oldebroek en elke zaterdagochtend om 08.00 uur een gevarieerde looptraining verzorgde. Deze groep bestaat nog steeds, op onderstaande foto tref je een afvaardiging van de huidige zaterdagochtendgroep aan.

Vanaf 1986 werd dat uitgebreid naar de maandagavond, waar met name de intervaltraining centraal staat. Als snel kwam er ook een vraag naar duurlooptrainingen en kort daarna werd de donderdagavond een vaste trainingsavond voor de langere afstanden. Binnen Loopgroep Wezep zijn er dus drie trainingsmogelijkheden, die elke week vanuit Wezep worden verzorgd. Er is geen zomer of winterstop, het gehele jaar door zijn er trainingsmogelijkheden. Tijdens de zomertijd en op alle zaterdagochtenden worden de training gehouden in het Waterwingebied, een bosrijke omgeving nabij het NS station. In wintertijd wordt er getraind op de verharde wegen, binnen de woonkernen van Wezep. Tevens beschikt Wezep sinds 21 september 2007 over een gecertificeerde (veilige) loop- en wandelroute, eveneens binnen de woonkern van Wezep.

Trainingsavonden, tijden en verzamelpunt

Maandagavond:    19.00 - 20.15 uur Meidoornplein Wezep (nabij Viswinkel Koelewijn) Donderdagavond: 19.00 - 20.15 uur Meidoornplein Wezep (nabij Viswinkel Koelewijn)
Zaterdagochtend: 08.00 - 09.00 uur Waterwingebied Wezep (ingang bij cafetaria Station 134)

De maandagavond wordt dus gebruikt voor de interval en snelheidstrainingen, de donderdagavond is voor de langere afstanden (duurloop). De zaterdagochtend kent een mengvorm van interval en duurtrainingen, met een recreatieve karakter. Elk jaar wordt er begin maart gestart met een cursus voor beginnende hardlopers. Aan de hand van een 12-weeks schema word je onder deskundige begeleiding geleerd hoe je het beste kunt beginnen met hardlopen. Na afloop kun je dan probleemloos een half uur achter elkaar hardlopen. Voor meer informatie: http://www.gemzen.nl/pagina/beginnerscursus/cursusvoorbeginners.html

Binnen loopgroep Wezep worden jaarlijks ook een aantal loopactiviteiten georganiseerd, waaraan je kunt deelnemen. In het trainingsschema staan de evenementen in de regio die bezocht kunnen worden. Iedere aspirant-loper, maar ook de ervaren loper is van harte welkom. Om de sfeer te proeven kun je altijd een aantal keren meelopen, zonder verplichtingen en kosten. Kom gerust op een van de trainingsavonden kijken, vooraf aanmelden is niet nodig. 

Informatie: 

Wim Krooshof  

tel. 0618058008

e-mail:

Een afvaardiging van de maandag- en donderdagavond loopgroep

Spreekt de sfeer en het trainingsprogramma je aan, dan kun je je aanmelden als lid via http://www.gemzen.nl/pagina/informatie/Lidworden/lid-worden.html

                           Een sfeerimpressie vanuit het waterwingebied


                        

What do you want to do ?
New mail