Dames trimgroep Heerde dinsdag

Op dinsdagmiddag van 13.30 uur tot 14.30 uur is er bij de Kiosk aan de Elburgerweg in Heerde een groep aktief.
Deze groep bestaat uit dames die bijna allemaal al heel lang lid zijn van "De Gemzen”.
Leo Duursma is in de jaren 60 van de vorige eeuw met deze
groep begonnen en diverse dames zijn ook al die jaren "De Gemzen” trouw gebleven. Deze groep waarvan in het verleden de meeste vrouwen alleen
voor huisvrouw speelden, is heel groot geweest.
Later gingen de vrouwen werken en was er dus geen tijd
voor sport op de dinsdagmiddag.
De
aanwas is dan ook bijna nihil maar de jaren tellen wel door, daardoor zijn de jongsten in de zestig en de oudsten zijn de tachtig jaar al dicht genaderd. Op deze leeftijd komen ook de gebreken en daardoor
moet er af en toe iemand afhaken.
Als er dan geen aanwas is wordt het aantal kleiner, zodat er nu nog maar 10 à 12 over zijn.

Deze groep, opgericht door Leo Duursma in zijn voorzitters periode, is later geleid door Karel Schat, die van zijn 66 tot 80ste jaar trouw voor zijn dames naar Heerde kwam, daarna kwam Jan Pot en daarna was Lambert Dijkslag vele jaren de voorman om in de mooie omgeving van de Schaapskooi en de Renderklippen de vrouwen wat te laten bewegen. Op dit moment zijn we op zoek naar een leider voor deze groep.

Het echte hardlopen is steeds minder geworden en het wandelen meer. Als de groep zich verplaatst wordt er gewandeld, afgewisseld met  wat oefeningen, af en toe wat korte stukjes hardlopen met wat rondjes zodat de groep altijd bij elkaar blijft dus samen uit en weer thuis.

Uw leeftijd speelt voor ons geen rol, dus als deze aanpak u wel iets lijkt kom gerust eens wat keertjes op proef om iets van de sfeer mee te maken.

De kans is klein maar het kan gebeuren dat er wegens omstandigheden een keer geen training is      dus bel eerst even  naar 0578-692289 om deze geringe kans dat u niemand aantreft uit te sluiten. 

Tot ziens bij de Kiosk