Verlichte Cross: Nieuws

21-10-2017: Ook dit jaar weer Verlichte Cross !
"Is er dit jaar ook weer een Verlichte Cross?", was een vraag die we regelmatig hoorden. Na het succes van vorig jaar was het niet zo moeilijk deze vraag bevestigend te beantwoorden: natuurlijk doen we dit nog een keer! Het was een unieke sfeer vorig jaar, temperaturen dicht bij het vriespunt, windstil, brandende vuurkorven en veel deelnemers. Op donderdagavond 28 december organiseren we de Verlichte Cross, uiteraard samen met de ATB-vereniging Oldebroek.
Afstanden aangepast.
We hebben wel een kleine wijziging aangebracht: we merkten dat de afstanden 5 en 10 km voor velen net iets te ver waren. Daarom hebben we de afstanden aangepast in 4km en 8km. Qua inspanning is de 8 km zeker gelijk aan een 10km op de weg. De inschrijving gaat 1 november open.

Verslag Verlichte Cross 2016

Temperaturen net iets onder nul, windstil, een mooi verlichte baan, vuurkorven; de entourage was prachtig gisteravond. Dat vonden de deelnemers ook. Hoewel men het vrijwel zonder uitzondering een hele pittige cross vond, kregen we veel positieve reacties na afloop. De complimenten gaan naar de ATB-vereniging voor het parcours en de aankleding ervan. Er waren ruim 180 inschrijvingen voor de 2eeditie van dit evenement, waar we als Gemzen voor de  eerste keer bij betrokken waren.

De jeugd t/m 8 jaar begon om 18.15 uur aan een ronde van 750 meter. Het waren hier 2 atleetjes van Isala die de kop namen en onderling een mooi duel uitvochten. Uiteindelijk was het Lars Hansman die in de sprint won van Noud Kanis. Jurre van Es uit Wezep completeerde het podium bij de jongens. Gemzen-atlete Mente Kommer was veruit de snelste bij de meisjes. Inmiddels heeft ze al aardig wat ereplaatsen bij elkaar gelopen. Het podium was verder Gemzenblauw/wit gekleurd want Noëmi Blankvoort en Roos Hollander werden 2 en 3.  

Bij de jeugd van 9 t/m 12 jaar (1500 meter) was het Maxwell Bayer van Zuidwal (Huizen) die er als een speer vandoor ging. Hij leek te sterk voor de rest van het veld maar bleek zich toch verkeken te hebben op het parcours. De tweeling Sam en Jim van Emmerik (Cialfo) namen in de 2e ronde de kop over en streden samen om de overwinning. Het was dit keer Jim die op de hoogste tree van het podium plaats mocht nemen. Cas Kanis (Isala ’96) won de sprint om de 3e plaats van Maxwell. 
Esmee Vis (De Gemzen) was duidelijk de sterkste bij de meisjes, haar voorsprong op de ook sterk lopende Elodie van Arken (ook Gemzen) was 37 seconden. Net als broer Jurre mocht Michelle van Es de beker voor de 3e plaats in ontvangst nemen.

Op de 5 km waren verreweg de meeste deelnemers. En Jean Seine uit Zwolle liet er geen gras over groeien, hij nam direct de leiding en stond deze niet meer af.  Mike Bastiaan (net 16) liep een thuiswedstrijd en hoewel hij niet getraind had op dit parcours kon hij er wel goed op uit de voeten. Hij werd knap 2e voor Erik-Jan Korenberg uit Oldebroek.


De meest opvallende prestatie was van Tessa Harbrink uit Zwolle (AV PEC 1910); net 12 jaar geworden was zij alle andere vrouwen de baas. En dat waren niet de minsten want de sterk lopende Gemzendames Paulien van Boven en Hetty Wierenga-Groen moesten genoegen nemen met de plaatsen 2 en 3.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De (ruim) 10 km kende bij de mannen een spannende strijd. Maarten Nieuwenhuis, Falco Olivier (beiden BB Lopers) en Andre Plette (Running 2000) liepen om en om op kop tot en met de 4e ronde. Toen plaatse Falco een versnelling waarop de anderen het antwoord schuldig moesten blijven. Falco won dus de wedstrijd, met Maarten op plaats 2 en Andre op 3 (maar wel eerste M40). Jacqueline Rustidge (Isala ’96) was weer eens een klasse apart bij de vrouwen. Onbedreigd liep ze naar de overwinning. Maureen Houtman en Monique Fibbe (beiden Gemzen) werden op gepaste afstand 2 en 3 (maar wel 1 en 2 bij de vrouwen senioren).

De deelnemers aan de langere afstanden werden na afloop beloond met een zakje overheerlijke oliebollen, gesponsord door Bakkerij Jonker uit Oldebroek die in de jaarlijkse oliebollentest van het AD op de 5e plaats stond!

 

26 november: parcours vastgesteld

Het parcours voor de verlichte cross is vastgesteld. Een parcours van 750 meter voor de jeugd (de jeugd van 9 t/m 12 lopen deze ronde 2x), een ronde van 1000 meter (voor de eerste km van de 5km) en een ronde van 2 km. De 10 km-lopers lopen dus 5 ronden, de 5km-lopers 2x (+ de ronde van 1000m). 

15 november 2016: inschrijving geopend !

13 november 2016: Maximum aantal deelnemers
De verlichte cross is iets nieuws. Dat wil zeggen: voor ons is het nieuw. Vorig jaar was er ook een verlichte cross waar toen niet al te veel ruchtbaarheid aan was gegeven. Desondanks waren er toen 120 deelnemers en die waren zeer enthousiast. Daarom denken we dat er best veel animo voor is. Wat we in ieder geval wel weten is dat er per start niet meer dan 150 deelnemers kunnen zijn. Dat is daarom het maximum per afstand. Is dat aantal bereikt, dan gaat de inschrijving dicht.