Loopgroep Heerde dinsdagavond

AV de Gemzen is een echte regio atletiekvereniging. Dat geldt zeker ook voor de loopgroepen.

Regelmatig krijgen wij de vraag van nieuwe lopers: “Bij welke groep kan ik het beste aansluiten of is geschikt voor mij?” Dat is op dat moment moeilijk in te schatten en is afhankelijk van een aantal factoren. Enkele factoren zijn: conditie, leeftijd, de loophistorie ofwel de trainingsleeftijd, ervaring maar ook prestatiegerichtheid.

De trainers kunnen je heel goed advies geven in de start en opbouw van je trainingen.

 

De trainers zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op loopgebied. De ontwikkelingen in looptechniek worden zoveel mogelijk in de trainingen toegepast. Daarbij wordt uiteraard rekening gehouden met de fysieke gesteldheid van de lopers en loopsters. Belangrijk is dat iedere atleet op zijn eigen niveau het beste kan  presteren. En dat alles zonder blessures natuurlijk. De trainingen worden verzorgd door goed opgeleide trainers die oog hebben voor de groep maar zeker ook voor de individuele atleet. Verder is er een back up van fysiotherapeutische kennis om blessures te voorkomen of indien nodig te behandelen.

 

De loopgroep op de dinsdagavond is de meest prestatiegerichte loopgroep van de Gemzen. De atleten van deze groep lopen regelmatig wedstrijden op de baan en op de weg.  De baanwedstrijden gaan tot en met de 10 km. De wedstrijden op de weg variëren in afstand van 5km tot een marathon en zelfs meer (ultralopen).
De trainingen op de dinsdagavond beginnen altijd op de thuisbasis van AV de Gemzen te Heerde.

Het zijn baantrainingen met af en toe een uitwijk naar de bossen in de directe omgeving van Sportpark Molenbeek. 


                                  Trainingstijd dinsdagavond:  19:30 uur  -  21:00 uur


Hoe ziet zo'n baantraining er dan uit:
De atleten beginnen met rustig inlopen op de baan. Dan verzamelt de groep zich voor korte mededelingen en info mbt wedstrijden of andere belangrijke gebeurtenissen.


De warming up begint met algemene spierlosmakende oefeningen om het lichaam op temperatuur te brengen.  De loopscholingsoefeningen nemen een belangrijke plaats in tijdens elke training. Het verbeteren van de looptechniek maakt het hardlopen zoveel leuker. Looptechniek is van invloed op de prestaties naast natuurlijk talent, motivatie en doorzettingsvermogen.
De kern is eigenlijk altijd een interval programma waarin snelheidstraining centraal staat.  Op deze manier trainen we de atleten zodanig dat zij tijdens wedstrijden hun persoonlijke doelen kunnen nastreven. De training wordt afgesloten met de cooling down, rustig uitlopen en streching. 

                 Het trainingsschema voor het tweede kwartaal 2019 vind je hier.


Onder het genot van koffie, thee of anders kan nog worden nagepraat of bijgepraat worden in de kantine van ons clubhuis.         

 

Tijdens vakanties wordt gewoon getraind. De trainingsprogramma´s lopen het hele jaar door.  

Ook beginnende trainers kunnen voor hun stages terecht bij de trainers van deze loopgroep.

Iedere aspirant-loper, maar ook de ervaren loper is van harte welkom. Om de sfeer te proeven kun je altijd een aantal keren meelopen, zonder verplichtingen en kosten. Spreekt de sfeer en het trainingsprogramma je aan, dan kun je je aanmelden als lid bij de trainer, of via de website (http://www.gemzen.nl/) een aanmeldingsformulier downloaden en opsturen.

Tot gauw op de Lambert Dijkslag Atletiekbaan te Heerde,  

 Meer info:

 Ronald Nijland    (0578-696344)  

Jan de Bekker     (0341-254095) 

Wim Potjes        (06-40402887)