Loopgroep Heerde donderdag

De  donderdagavond loopgroep in Heerde is een sportieve recreatieve loopgroep.

De groep bestaat uit dames en heren in de leeftijd van 20 tot 70+,  die 1 of meerdere keren per week willen hardlopen in groeps verband.
De wintertraining ( in de maanden oktober tot en met maart) wordt er gelopen op de atletiekbaan van 19.00 tot 20.00uur. 
De training bestaat uit een Warming Up, loopscholing, kern en Cooling Down.
De kern van de training wordt gedaan volgens een schema welke elk kwartaal wordt vernieuwd.
In de zomermaanden (van april tot en met september) wordt er gelopen in het bos.
De trainingstijden zijn dan van 19.00 tot 20.15 uur, we beginnen vanaf de atletiekbaan en er wordt gelopen in het bos rondom de Tonnenberg afgewisseld door een enkele keer richting Het Heerderstrand en omgeving.
Deze training bestaat ook uit een Warming Up, loopscholing, kern en een Cooling Down.
De training van de kern bestaat over het algemeen uit korte en intensieve trainingen bijv. 6 x 500 meter,
met een enkele keer een lange duurloop bijv. 6 kilometer. 

Spreekt je dit aan, kom dan gerust een keer meetrainen en als je nog vragen hebt dan hoor ik het graag. 
                                                                                                                Freek van de Graaf  


Donderdaggroep loopt Samenloop voor Hoop in Heerde

 

 

Vrijdag en zaterdag 22 en 23 juni heeft de donderdaggroep meegelopen met de 24-uurs wandelestafette voor het KWF. Een grote groep enthousiaste hardlopers meldde zich spontaan aan om mee te wandelen met de Samenloop Voor Hoop. De opbrengst van dit evenement is bestemd voor het KWF (Koningin Wilhelmina Fonds).

 

Vrijdag om 18.00 uur was de start. Samen met survivors, mensen die kanker hebben overleefd of hebben, de organisatie, de teamcaptains en hun teams lopen we de eerste rondes. Indrukwekkend en onder applaus van veel belangstellenden. De Van Meursweide was veranderd in een kleurig geheel van tenten en kraampjes. Bij de kraampjes werd van alles verkocht, ook weer voor het goede doel. Dit varieerde van knakworstjes tot bloemen.

 

Voor de wandelaars was een schema gemaakt zodat iedereen kon wandelen op zijn of haar favoriete tijdstip. Iedereen mocht ook zelf weten hoelang er werd gelopen. Sommigen kozen voor twee uur achter elkaar wandelen anderen weer voor vrijdags een uurtje wandelen en ’s zaterdag nog een keer. ’s Nacht werd ons team vertegenwoordigd door een stel echte bikkels die de uurtjes vol gewandeld hebben zodat de andere teamleden lekker naar bed konden. De nachtbrakers vanaf 24.00 uur waren Freek, Gerri, Marco, Daniël, Robert en Floor. Marco en Daniël liepen na de kaarsenceremonie door tot 4 uur. Robert en Floor maakten de tijd vol tot 7 uur .

 

De kaarsenceremonie was een indrukwekkende gebeurtenis. Er werden mooie liederen gezongen en Eva Houtjes las haar persoonlijk verhaal over borstkanker voor. Daarna werden fakkels aangestoken en liep iedereen een paar rondjes over het parcours wat helemaal omringd was door kaarsenzakken. Er stonden ongeveer 3.000 zakken: de één met alleen een naam, anderen met prachtige teksten of een gedicht. De nachtwandelaars vertelden dat het tot 3 uur best wel druk op de weide bleef. Daarna gingen de meesten toch naar huis of probeerde in tenten of op stoelen wat te slapen.


Het weer werkte vanaf zaterdagochtend lekker mee. Je kreeg bijna zo’n campinggevoel: lekker in het zonnetje voor je tent even wachten om je maatje in de wandeltocht af te lossen. Zo was het de hele dag weer een komen en gaan van teamgenoten die weer voor een uurtje of twee kwamen wandelen. Opvallend was  dat de meeste wandelaars nadat ze hun rondjes hadden gelopen een flinke tijd erna nog op de weide waren omdat het er zo gezellig was. Gemiddeld werden er 12 rondjes,  ongeveer 5 kilometer in een uur, gewandeld, afhankelijk van je eigen tempo en het aantal mensen op het parcours. Kenmerkend voor deze 24 uur was de gezelligheid , het saamhorigheidsgevoel kortom een enorm goede sfeer.

Om 17.30 uur waren de meeste lopers van ons team weer teruggekomen om de laatste rondjes samen als team te volbrengen. De spanning liep langzaam op want iedereen was reuze nieuwsgierig naar de eindopbrengst van deze Samenloop. De organisatie had voor iedere deelnemer een mooie rode roos. Met alle aanwezigen werden de laatste 10 seconden afgeteld. Na de ceremoniële afsluiting kwam het grote moment: de totale opbrengst van de Samenloop voor Hoop in Heerde was €101.365,00!! Geweldig. Heerde staat in een aantal top 3’s waar we niet trots op zijn maar dit is toch meer dan fantastisch. Ook ons team was onderdeel van deze loop, het was geweldig en ook nu nog een keer: Bedankt dat jullie hebben meegedaan:    Bernhard, Daniël, Diana, Floor, Freek, Gerda, Gerri, Harriet, Henk, Henny, Hennie   Ina, Jannie,  Maaike, Marco, Rianne en Robert. 

Jolanda van den Esschert