Nieuws

Zaterdag 15 Juni 2019

Door Monique Wensink

Vandaag stond de 3e medaillewedstrijd voor de pupillen op het programma. Deze keer moesten de atleten afreizen naar Epe, mooi dicht bij huis dus voor de meeste atleten. Aan het begin van de ochtend regende het nog, maar toen de wedstrijd begon werd het gelukkig toch droog. Net zo fijn voor de atleten en de ouders.

Het programma van de 3e wedstrijd was hetzelfde programma als de 1e medaillewedstrijd dus kon er gekeken worden waar nog punten te behalen waren voor het klassement. De dag begon voor Lars en Irjan (JPC) met de 40m Horden.

Lars en Irjan wisten daarbij allebei hun prestatie van de vorige keer te verbeteren. Daarna stond het verspringen op het programma. Daar lukte het Irjan ook zijn prestatie van de vorige keer te verbeteren. Hij sprong 2.10m deze keer en in april nog 1.45m. Lars kwam helaas 3 cm tekort om zijn prestatie te verbeteren. Ook bij balwerpen ging het prima voor de jongens. Daar wisten ze allebei hun prestatie van april weer te verbeteren. 

Ook de meiden C kwamen in actie. Isa, Iva, Jasmijn en Julia waren weer van de partij. Voor de meiden was het programma hetzelfde als voor de jongens. Isa wist de 40mH niet sneller af te leggen dan de vorige keer, maar bij balwerpen gooide ze naar een mooie 10.63m en ook bij het verspringen wist ze haar prestatie te verbeteren (2.98m). Iva verbeterde haar 40mH met een paar tellen en  bij het balwerpen ging ze van 6.04m naar 11.26m, ruim 5 meter verder! Ook Jasmijn ging van start op de 40mH. Zij liep een mooie 10.4 en verbeterde zichzelf op dit onderdeel. Julia liep een mooie 9,7 op de horden en verbeterde daarmee haar tijd van april (10.32), ook bij balwerpen ging het vandaag super voor Julia. In april wist ze de bal naar 11.67m te gooien maar vandaag ging ze daar ver overheen 21.11m!!

Bij de pupillen B ging Sara van start. Vandaag voor haar ook de 40mH, kogel en Hoog. Op kogel kon Sara nog proberen een punt te halen en dat lukte. Ze stootte naar een mooie 4.79m. Bij het hoogspringen evenaarde ze haar PR met 1.10m.

De MPA1 en 2 hadden vandaag 60m, kogel, discus en hoog op het programma. Magali (MPA1) liep op de 60m naar 9.9 (9.92) en bij hoog haalde ze net als in april 0.90m. Fay (MPA1) liep de 60m in 10,3 (10,36), de discus ging van 10.54m naar 15.20m waardoor ze 2 punten extra wist te halen en ook op kogel verbeterde ze haar vorige wedstrijd 5.70m  (5.29m),

Ook de tweedejaars meisjes A waren van de partij. Helaas kon Renée niet meedoen, omdat ze tijdens de athletics champs haar sleutelbeen had gebroken, maar ze was er wel om haar teamgenootjes aan te moedigen. Op de 60m wisten Flore, Mente, Noemi en Brenda sneller te lopen en Flore en Brenda leverde dat een extra punt op voor het klassement. Bij Discus wist Flore iets verder te gooien dan de vorige keer. Bij het kogelstoten verbeterde Flore zich met 5.99m (5.40m) ook Noemi verbeterde zich met 5.62m (4.48m) Het laatste onderdeel was hoogspringen ook daar wist Flore zich weer te verbeteren. Ze spong 1.05m en Brenda ging over de 1.10m.  Als laatste stond er een estafette op het programma voor de A pupillen. Het groepje met Mente, Flore, Noemi en Magali liepen een mooie 38.2 op de 4x60m. Al met al een mooie dag voor onze pupillen. Er waren weer een hoop blije gezichten te zien vandaag. Maar ook onze ouders hebben zich van hun goede kant laten zien. Zij hebben bij veel onderdelen een steentje bijgedragen om deze wedstrijd tot een succes te maken.

Bekijk hier de foto's van Monique WensinkBekijk alle nieuws berichten