Nieuws

Vrijdag 27 Oktober 2017

Info voor de voor- en na-inschrijvers!! 

Morgen de 35e dalli-run! En er zal weer een mooie deelname zijn. De voorinschrijving is gesloten op 700 deelnemers. Morgen komen er daar nog een paar honderd bij. De vooruitzichten zijn niet slecht; een graadje of 11 en droog (pas tegen de avond wat regen). Het gaat wel harder waaien maar de wind heb je op de laatste km recht in de rug (op de 5, 10 en 15 km). Kortom; prima omstandigheden voor een mooie prestatie.

Kom je uit Heerde?
Kom dan met de fiets (of te voet).

Kom je met de auto?
Kom dan op tijd. Er mag NIET geparkeerd worden in de bermen langs de Kamperweg (doe je dat wel, dan loop je het risico op een bon). Rondom het centrum van Heerde (is dichtbij de Zeepfabriek) is er mogelijkheid tot parkeren. Volg de borden en maak gebruik van de parkeerplaatsen P3 Groene Hart of P8 Marktstraat (P8, naast het van Meurspark, is de grootste met ca. 100 plekken). Beide parkeerplaatsen liggen op korte loopafstand van de zeepfabriek (max. 500 meter).


Het is niet toegestaan te parkeren op de parkeerplaats van de Jumbo Supermarkt (verkeersregelaars van Jumbo zullen je tegenhouden). Zijn de parkeerplaatsen vol, zoek dan een plek in de tegenover de zeepfabriek gelegen woonwijk (maar blokkeer geen uitritten!).

Afhalen startnummer
Kijk op de deelnemerslijst http://www.gemzen.nl/include/deelnemers/dalli-run_2017.htmlwelk startnummer je hebt. Schrijf het op of onthoud het. De startnummers liggen zaterdag namelijk op nummer en niet op naam. Het startnummer moet worden afgehaald in de (party)tenten op het terrein van dalli. Alleen de startnummers van de 700 meter staan op dit moment nog niet correct op de site. Dit zal morgenavond aangepast zijn.

NA-inschrijving
De na-inschrijving is ook in één van de tenten op het buitenterrein van dalli. Dit wordt duidelijk aangegeven.

Omkleden
Op het voorterrein van dalli staat een grote tent van 10 bij 10, daar kan omgekleed worden. De fabriek is verder niet toegankelijk, douchemogelijkheden zijn er niet. Toiletten bevinden zich ook op het buitenterrein.

Ipico-chip
Bij onze lopen maken we gebruik van de ipico-chip. Zo krijgt iedereen de netto gelopen tijd. De meeste lopers kennen deze chip inmiddels wel, maar voor het geval het de eerste keer is: hier is een instructiefilmpje: http://www.youtube.com/watch?v=Q1dEQE3-Nlc De chip dus plat bovenop de schoen bevestigen met de bijgeleverde tierib. Let er wel goed op dat je de tierib aan de juiste kant gebruikt (anders schiet ‘ie zo weer los en verlies je je chip en word je dus niet geregistreerd). Na de finish staan er vrijwilligers van ons om de chip weer van je schoen te knippen.

Fietspaden
De dalli-run loopt voor een groot deel over betonpaden van 2,5 meter breed. 't Is volop herfst, dus in het bos is dit pad op sommige plekken behoorlijk bedekt met blad. Even oppassen dat je niet op de rand van het pad komt, want dan loop je kans op een verzwikte enkel (update vrijdag 14.30 uur: het pad is geheel bladvrij gemaakt!)

Waterpost
Er is onderweg 1 waterpost: op de 10 na 4,6 km en op de 15 km na 8,8 km. Bij de finish is er ook water.

Afhalen herinnering
Na afloop kun je tegen inlevering van je startnummer je “herinnering“ ophalen in één van de tenten op het buitenterrein. Dat is een product van dalli.Bekijk alle nieuws berichten