Nieuws

Dinsdag 14 November 2017

Op zaterdag 11 november was de 1e crosswedstrijd van dit seizoen. Voor veel nieuwe pupillen is het misschien best lastig om in te schatten wat een cross nu eigenlijk is. Lees en beleef mee:

De start van de 1e cross was op het grasveld bij AV Athlos en vanaf daar ging het parcours de bossen in. Een voorfietser wees de weg en bij elke afslag stonden mensen met hesjes van de organisatie, dus verdwalen kon je niet. Door de regen was er natuurlijk modder en de bladeren van de bomen maakten het hier en daar ook behoorlijk glad, dat hoort zo bij een cross! Wind en regen kunnen het ook best fris en zwaar maken, maar wat geeft het je een fijn gevoel als je mee hebt gedaan. Als je met rode wangen over de finish komt, heb je als pupil wel een héle kilometer gerend, een mooie prestatie, om trots op te zijn! Van crossen wordt je sterk, dat neem je straks weer mee het baanseizoen in.

Hoe ging het afgelopen zaterdag?

  • Als eerste mochten de C pupillen van start. Hier stonden 2 Gemzen meiden: Sara en Merle Kwakkel. Wat hebben ze het goed gedaan! Sara kwam als eerste over de finish, gevolgd door haar zus Merle. Het was hun allereerste cross. Goed gedaan meiden!
  • Bij de pupillen meisjes B was het de beurt aan Magali Kanis. Magali heeft afgelopen jaar al een cross seizoen meegedraaid en zo dus al de nodige ervaring. Vorig jaar werd ze maar liefst 3 keer 3e en 1 keer 1e.. Deze cross in Harderwijk begint ze met een mooie 2e plek. Knap gedaan!
  • Dan is het de beurt aan de meisjes A 1e jaars. Een clubje van maar liefst 6 Gemzen meiden aan de start. Vorig jaar hebben ze ook allemaal al meegedaan en een deel doet zelfs al voor het 3e seizoen mee. Noëmi Blankvoort neemt na de start de leiding, in het bos neemt Mente Kommer het over en houdt de eerste plek vast tot aan de finish, ze finisht net onder de 5 minuten. Vlak voor de finish wordt Noëmi verrast, voor haar een 3e plaats. Flore Kroes doet goed mee en blijft op het laatste rechte stuk net voor nummer 5 en 6, een keurige 4e plek voor Flore dus. Roos Hollander wordt knap 7e en Renée Blok en Carice van Arken hebben hard gewerkt voor hun 9e en 10e plaats. Carice vertok als laatste, maar bij de finish liet ze toch mooi een aantal meiden achter zich.
  • Bij de meisjes A 2e jaars stonden Merel van der Haar en Trynke Lourens onder de startvlag te wachten op het startschot. Deze meiden, ook al met de nodige ervaring, hebben het prima gedaan. Na aanmoedigingen van clubgenootjes kwamen ze als 3e en 4e over de finish.

De volgende cross is op 9 december en wordt georganiseerd door AV Cialfo. Er wordt gestart bij de zandkuil tegenover de Hertenkamp aan de Dellenweg. Dat voelt voor ons toch als een thuiswedstrijd?

Om deel te nemen aan de cross competitie moet je aan tenminste 3 van de 4 crosswedstrijden deelnemen en in ieder geval meedoen en finishen bij de laatste cross.

Ben je enthousiast geworden en wil je alsnog meedoen aan de competitie? Of wil je gewoon een keer een crosswedstrijd proberen?

Dat kan, aarzel niet, meld je snel aan via

De inschrijving sluit een week voor de wedstrijd, na-inschrijven is helaas niet mogelijk.Bekijk alle nieuws berichten