Nieuws

Woensdag 8 November 2017

In 2016 en 2017 organiseerde Atletiekvereniging De Gemzen zeer succesvolle trainingsclinics in aanloop naar de voorjaarsmarathons van Rotterdam en Enschede. Beide keren namen 20 lopers (m/v) deel aan deze clinic en zij kwamen goed voorbereid aan de start van de marathon. De meesten wisten een persoonlijk record te lopen.

In 2018 wordt opnieuw een marathonclinic georganiseerd. Deze is gericht op de marathon van Enschede (22 april). De marathon van Enschede is de oudste van ons land en in 2018 is de 50e editie, dat wordt dus een bijzondere marathon. Het parcours is ook aangepast (aantrekkelijker gemaakt) dus de verwachting is dat er dit jaar veel meer deelnemers aan de start staan. 

Een marathon vergt een gedegen voorbereiding. Er moet veel getraind worden. Wanneer je dat samen doet, worden de trainingen makkelijker.

Hoeveel trainingen?
Er zijn 2 groepstrainingen in de week: op dinsdagavond interval op de baan en op zondagmorgen een duurloop in het bos. Daarnaast train je individueel nog 1, 2 of 3 x per week.

Wat is je basis?
Je moet niet zo maar aan een marathon beginnen. Je moet de nodige halve marathons hebben gelopen en om het tempo in de duurlopen te kunnen volgen is een tijd binnen de 2 uur op de halve gewenst.  

Wat kost het?
De kosten zijn:
- € 50,00 voor niet-leden
- € 10,00 voor leden

Wanneer begint de clinic?
De eerste groepstraining is op dinsdagavond 9 januari 19.30 uur 

Info-avond 29 november
Op woensdagavond 29 november is in de kantine van De Gemzen een info-avond. Twijfel je of wil je eerst meer informatie over de clinic, kom dan naar de info-avond.

Meer info of aanmelden?
Je kunt je aanmelden voor de clinic door het aanmeldformulier ingevuld te mailen naar wim.potjes@online.nl . Eerst meer informatie? Kom dan naar de info-avond op 29 november (20.00 uur) of stuur een mail met je vragen. Bekijk alle nieuws berichten