Nieuws

Zaterdag 3 Juni 2017

Vandaag werd op onze eigen Lambert Dijkslag Atletiekbaan het Open Gelders Overijssels Kampioenschap individuele onderdelen voor C- en D-junioren gehouden. Met 191 deelnemers die veelal op meerdere onderdelen uitkwamen was het een drukke dag. Het weer zat natuurlijk mee, met een graadje op 25/26 was het prima atletiekweer. En onze Gemzenjeugd kwam goed voor de dag. Er waren maar liefst 5 podiumplaatsen, waarbij Isabel van Houweling wel "grootverdiener" was. We lopen ze even langs:

Brons voor Gijs van de Wetering
Gijs kwam uit op de 800 meter junioren C. Zij maakten er een spannende strijd van en uiteindelijk ging het om 4 atleten. Gijs liep een tactisch sterke race en legde op de laatste 200 meter beslag op de 3e positie. Na een eindsprint kwam hij uit op een tijd van 2.11.12. Het verschil was maar 1.27 met nummer 1. Een heel mooi persoonlijk record voor Gijs. Verder was deze tijd goed voor een 8e plek op de ranglijst allertijden van de Gemzen.

 

 

 

 

 

Brons voor Estafetteteam meisjes D
Silke Wijnstok, Isabel van Houweling, Nienke Wagenaar en Elisa Nap openden de wedstrijd met een estafette. Op de 4x60 meter wisten zij de derde plaats te behalen. De tijd van 33.10 was slechts 12 honderdste boven het clubrecord.

 

 

 

 

 

 

Brons voor Isabel van Houweling
Bij het discuswerpen meisjes D toonde Isabel dat ze de overstap van pupillen discuswerpen naar junioren discus goed heeft weten te maken. Met een verste worp van 23,21m verbeterde ze haar PR, verstevigde ze haar 2e positie op de ranglijst allertijden van de Gemzen en behaalde ze een derde plaats.

Brons voor Elisa Nap
Vorig jaar behaald Elisa een 3e plaats op de 60 meter horden en ook nu weer was ze een van de favorieten. In de serie liep ze naar een nieuw PR van 11.37. Tijdens de finale wist ze deze tijd flink te verbeteren en noteerde ze 11.09. Deze tijd betekent een 7e plaats op de ranglijst allertijden van de Gemzen.

Goud voor Isabel van Houweling
Op de 60 meter horden stond Isabel als snelste loopster op papier, met deze druk wist ze prima om te gaan. In de series verbeterde ze haar PR met een paar honderdste naar 10.31. In de finale scherpte ze haar PR aan naar 10.19 en won hiermee met groot verschil de wedstrijd. Met deze tijd komt ze steeds dichter in de buurt van het clubrecord (9.85) dat sinds 2006 op naam staat van Dominique Verheijen.

 

Naast deze podiumplaatsen wisten de Gemzen nog flink aantal finaleplaatsen te behalen:
- Evelien van Houweling: 5e plaats 80m meisjes D, 5e plaats 80 meter horden meisjes D
- Iris Bredewolt: 4e plaats meisjes C 1500m 5.27.53 (5e plaats Gemzenranglijst Allertijden)
- Isabel van Houweling: 6e plaats 60m meisjes D
- Elisa Nap: 4e plaats hoogspringen meisjes D: 1.41
- Nathalie van Stigt Thans: 5e plaats hoogspringen meisjes D: 1,38
- Nienke Wagenaar: 8e plaats Verspringen meisjes D

Tenslotte noteerde Luena Spijkerboer een tijd van 3.29.99 Met deze tijd weet zij zich te plaatsen op de Gemzenbestenlijst op plaats 8!

Alle overige uitslagen zijn te vinden op Atletiek.nuBekijk alle nieuws berichten