Nieuws

Woensdag 22 November 2017

Ook in 2018 zijn er weer beginnerscursussen bij De Gemzen. In Heerde begint de cursus op donderdagavond 18 januari. Op 11 januari is er eerst nog een informatieavond. 

In Elburg en Wezep begint de cursus in maart (in Wezep wordt op maandagavond gelopen, in Elburg op dinsdagavond). 

Ervaring
Het is inmiddels al het 13e seizoen dat er beginnerscursussen worden gegeven. Vele honderden lopers zijn aan het hardlopen geslagen door zo'n cursus bij De Gemzen te volgen. De trainers van De Gemzen hebben in al die jaren veel ervaring opgedaan met deze beginnerscursussen. Deze ervaring wordt iedere keer meegenomen naar de volgende cursus.  

Eerst informeren, dan aan de slag 
Voorafgaand aan de cursus wordt informatie gegeven over hardlopen, kleding en schoenen, blessurepreventie en over onze atletiekvereniging. Als je nog geen goede hardloopschoenen en kleding hebt raden we je aan om deze informatie af te wachten.

De laagdrempelige cursus is vooral gericht op mensen – van alle leeftijden - die voor hun plezier willen gaan lopen. Ons doel is om je op een leuke maar toch effectieve manier kennis te laten maken met de loopsport. De training is zo opgezet dat je aan het einde van de cursus een afstand van 5 kilometer kan hardlopen.

1 x in groepsverband, 1 x zelf
De cursus is gebaseerd op twee trainingen per week, waarvan één training onder begeleiding van ervaren looptrainers van de Gemzen. De andere training doe je zelf. Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen de cursus blessurevrij doorkomt volgen we een schema waarin de belasting heel langzaam wordt opgebouwd. Een cursusavond bevat de volgende onderdelen: wandelen en inlopen, losmakende oefeningen, loopscholing, de “kern” met de hoofdopdracht van de avond, gevolgd door uitlopen en rek- en strekoefeningen.

Lopen kan je alleen doen, maar je zult merken dat het trainen in een groep heel stimulerend is! Tip: samen met een goede vriend(in) de cursus volgen motiveert jullie allebei!  

Een cursus duurt 13 weken en kost 47,50 euro. Na afloop wordt je dan beloond met een fraai loopshirt.

Groepstraining
De groepstraining wordt gegeven op de volgende avonden:
Heerde: donderdagavond 19.30 
Elburg: dinsdagavond 19.30
Wezep: maandagavond 19.30

Online inschrijfformulier
Ons nieuwe ledenadministratie/boekhoud verenigingspakket maakt het mogelijk om je online aan te melden. Op het digitale formulier vul je alle vragen in (de factuurverzamelaar alleen als je samen met een andere cursist wilt betalen). De trainers zijn blij als je een profielfoto mee stuurt; dat vergemakkelijkt de kennismaking. De betaling vindt plaats via een eenmalige machtiging die wij alleen gebruiken als je na de eerste drie trainingsavonden niet hebt opgezegd. Het aantal deelnemers is niet onbeperkt: wie het eerst komt die het eerst maalt! Je krijgt een bevestiging van je deelname, je plaats op de wachtlijst of een afzegging. 

Contact
Heb je vragen, dan kun je mailen naar de desbetreffende loopgroep:

Heerde: 

Wezep: 

Hattem:  

Elburg: Bekijk alle nieuws berichten