Nieuws

Woensdag 28 Juni 2017

Het was weer gezellig druk gisteravond op en langs de Lambert Dijkslagbaan. Goed loopweer en de tijd van het jaar (de meeste lopers zijn goed in vorm), maakte dat velen nog even wilden proberen om voor de zomervakantie een mooie tijd neer te zetten en zelfs een hap(je) van hun p.r af te halen. Dat laatste lukte velen. Er waren mooie prestaties te bewonderen en er sneuvelden weer 4 clubrecords: Bas Mekking, Annet Buitenhuis, Maureen Houtman en Hubert Bögemann: allen verbeterden het clubrecord op de 1000 meter in hun categorie. 

De pupillen begonnen de avond (aan het slot van hun training) met een 1000 meter. Sebastiaan van Keulen was de snelste bij de jongens, Maud Brouwer bij de meisjes.

Op de 1000 meter voor junioren en volwassenen zagen we in de 2e serie een zeer verbeten eindsprint tussen Bas Mekking, Guus Beking en Jurian Onderdijk. Dit is fantastisch in beeld gebracht door Monique Wensink.

Daarna 2 series 3000 meter met een fraaie overwinning in een persoonlijke toptijd van 9.46 voor Gerco van den Brink. Bij de vrouwen maakte de pas 12-jarige Tess van Randtwijk weer veel indruk. Ze liep naar een hele snelle 10.21 !

Afscheid Brandweer
Nadat iedereen gefinisht was kwamen enkele brandweerwagens met loeiende sirenes naar het Gemzencomplex. Onze wedstrijdsecretaris, Martin Dijkslag, had z'n laatste avond bij de vrijwillige brandweer. Z'n collega's hadden een mooi afscheid geënsceneerd: op de kazerne gingen om 20.40 uur de piepers af: "brand aan de Veldweg !" Bij de baan aangekomen bleek er "brand" te zijn in de ruimte met de wedstrijdmaterialen. En mogelijk bevonden zich ook nog enkele personen in die ruimte. Martin moest reddend optreden. In de "zeer dichte mist" (je zag geen hand voor ogen) wist hij zijn vrouw, dochter en beide schoonzonen ongeschonden uit de ruimte te bevrijden. Lees hier het verslag op de site van de brandweer.    Bekijk alle nieuws berichten