Nieuws

Zaterdag 2 December 2017

Het was bibberen vandaag voor de vrijwilligers en de toeschouwers op en rond onze Lambert Dijkslag Atletiekbaan. Maar een temperatuur van rond het vriespunt en een beetje mistig is wel het juiste decor voor de Eurozorg Sintloop. Voor de lopers was het echter prima weer om te lopen. De baan voelde dan wel wat glad aan, de wegen en de betonpaden waren prima te belopen. Dat leverde toch weer vele persoonlijke records op, op dit snelle parcours.

 

                                                                                                Natuurlijk was de Sint ook aanwezig met z’n Pieten en hij loste de startschoten bij de jeugd. Die jeugd streed weer verbeten om een mooie tijd of een plaatsje op het podium. De jeugd van 9 t/m 12 jaar begon en zowel bij de jongens als de meisjes won de winnaar afgetekend. De Gemzen Esmee Vis en Maikel Potkamp hadden beiden een flinke voorspong en liepen fraaie tijden. Francine van der Stoop (Gemzen) en Lynn Oosterhuis (AV ’34) finishten als 2 en 3 bij de meisjes en Hendrik Olthuis (Gemzen) en Thijn Berkhoff (Cialfo) als 2 en 3 bij de jongens.

                                                                   Dan de 400 meter voor meisjes en jongens 7 en 8 jaar. Daar was het spannender. Sara Kwakkel (De Gemzen) wist in de laatste 20 meter het verschil te maken met Evy Eising van Ilion. Magali Kanis werd kort daarachter 3e.  Bij de jongens beslisten Rens Draaijer (Heerde) en Stan Stijf (De Gemzen) hun strijd pas op de streep: Rens won nipt. Lucas Dokman uit Wapenveld werd knap 3e.

 

                                                                    Het mooiste onderdeel is de 400 meter voor de jeugd t/m 6 jaar. Vaak nog niet gedreven door competitie lopen ze hun ronde van 400 meter, vrolijk lachend naar het publiek. Maar er wordt wel snel gelopen. Met winnende tijden van rond de 1.50 heb je het toch over 13 km per uur! Saline Waninge van De Sprinter presteerde dat bij de meisjes en Jochem van Beek uit Hattem bij de jongens. Jasmijn van Nieuwenhoven en Julia Kaal, beiden van De Gemzen, mochten ook op het podium en dat gold bij de jongens ook voor Luca Bagerman en Noud Dokter (beiden uit Heerde).   Alle kinderen werden bij de finish opgewacht door de Pieten en kregen van hen een mooie medaille.

                                                                         De 5 km was het populairst vandaag. Ruim 180 inschrijvingen voor dit onderdeel en het ging hard. Taco Schaaf (Phoenix) en Kibrom Hadgu (Zwolle) kwamen gelijk het sportpark binnen, Kibrom verslikte zich echter in de bocht bij de opkomst op de atletiekbaan en toen was Taco onbereikbaar: 16.33 om 16.45. Henk Slager (BB Lopers) eindigde daar in 16.49 vlak achter als 3e. Linda Ooms maakte haar favorietenrol bij de vrouwen waar door onder de 19 minuten te blijven: 18.52. Lisa van Dijk (DW Loopschool Hattem) bleef daar echter maar kort achter: 19.02. De grens van 19 minuten is in zicht! Manon Mensink (Ciko ’66) kwam als 3e vrouw (en 1e bij de vrouwen 40) binnen in een knappe 19.24.

Op de 10 km ook een sterk deelnemersveld. Joep Emmen (BB Lopers) was daar de duidelijke winnaar (34.00), hoewel Tim den Besten (Ciko) en Maarten Nieuwenhuis (BB Lopers) niet ver waren: 34.14 en 34.17.  De mannen 40 Luis Martin, sinds kort ook bij de BB Lopers, Dick van Os (ook BB Lopers) en Marcel van den Bosch (Wezep), die zichzelf nog aan het ontdekken is, brachten ook fraaie tijden op de klok. 
Maureen Houtman (De Gemzen) was de snelste bij de vrouwen, zij bleef voor de 2e keer in haar carrière onder de 41 minuten: 40.57. Kort daarachter liep Monique Fibbe (eveneens De Gemzen) naar een fraai persoonlijk record 41.24 (en 1e bij de vrouwen senioren). Hermine van ’t Hul (ook De Gemzen), nog in de na-vorm van de marathon, verbaasde zichzelf en iedereen door met 42.10 ook een dik p.r te lopen. Bekijk alle nieuws berichten