Nieuws

Zondag 16 Juli 2017

Dit weekend werd in Utrecht het NK Atletiek gehouden. Van de partij waren: Dominique Verheijen, Jurian Onderdijk en Thijs Doornwaard, die inmiddels op een licentie van Hellas loopt. En vanmiddag kwam Maikel Potkamp uit op de 600 meter bij het NK Kids Event.

Vrijdag werden de kwalificaties afgewerkt bij het discuswerpen voor vrouwen. In het artikel in de Stentor van donderdag kon je lezen dat Dominique aangaf dat de vorm van de dag bepalend zou zijn voor het halen van de finale. Helaas liet de vorm van de dag haar in de steek; ze sloot de kwalificatie af met een 14e plaats. Niet genoeg voor de finale dus (de beste 8 gaan naar de finale).  

Jurian Onderdijk kwam vrijdag uit in de series 100 meter. Het was voor Jurian al een prestatie op zich om zich te plaatsen voor dit NK. Het doel van Jurian was dan ook om in deze entourage het beste uit zichzelf te halen en een mooi persoonlijk record neer te zetten. Dat lukte: met 12.44 knabbelde hij 3-honderdste van z'n p.r af. Het betekende de 34e tijd in de series.
Gister kwam Jurian uit op de 200 meter. Ook hier waren de series het eindstation, maar 24.50 betekende wel een verbetering van z'n persoonlijk record met meer dan een seconde. 

Gistermiddag kwam Thijs Doornwaard in actie in de series 800 meter. Thijs iep in de 1e serie. Daarin kwam ook veelvuldig Nederlands Kampioen Thijmen Kupers uit. Het ging dan ook om plaats 2. Daarvoor sprintten 3 atleten. Thijs eindigde uiteindelijk als 4e in 1.51.78, net boven z'n p.r. Wat belangrijker was: hij was daarmee de 2e tijdsnelste en plaatste zich hiermee voor de finale!
In die finale kon Thijs helaas geen potten breken. Maar een 7e plaats op een NK is een bijzonder goede prestatie voor iemand van 20 jaar. 

In de 3e serie van de 800 meter kwam Wilfred van Holst uit. Wilfred is een tijd geblesseerd geweest en kon geen rol van betekenis spelen. Maar hij is er weer bij en dat is mooi.  Blijft Wilfred blessurevrij, dan is het de bedoeling dat hij in september voor De Gemzen uitkomt in de competitie (de herenploeg gaat dan strijden voor een plaats in 2e divisie).

Vanmiddag kwam Maikel Potkamp uit op de 600 meter voor jongens van 11 jaar bij het NK Kids Event, een mooi bijnummer van dit NK. Maikel liep een geweldige wedstrijd en eindigde als 2e in een fantastisch nieuw clubrecord: 1.47.88. Bekijk alle nieuws berichten