Nieuws

Zaterdag 28 Mei 2016

Vandaag organiseerden we voor het eerst in de historie van De Gemzen het Open Gelders Overijssels Kampioenschap individuele onderdelen voor C-en D-junioren. En het werd een zeer geslaagde dag. Weersites voorspelden wel 20 mm neerslag voor Heerde, maar wedstrijdleider Ad Luykx, die de zaakjes prima voor elkaar had, had even contact gezocht met Pelleboer en die zou regelen dat alle buien om Heerde heen zouden trekken. En zo geschiedde. 

De Lambert Dijkslagbaan lag er feestelijk bij, het publiek zat lekker op het zonnige terras of had een plekje in de schaduw onder de bomen opgezocht. Kortom; dit kampioenschap kon onder stralende omstandigheden worden afgewerkt. Dankzij de vele helpers verliep het programma mooi op tijd. 

En er was Gemzensucces op dit kampioenschap. Het begon met het estafetteteam van de D-meisjes, Silke Wijnstok, Evelien van Houweling, Elisa Nap en Iris Bredewolt wonnen de 4 x 60 meter in een hele snelle 34.31. Er waren te weinig teams om dit te laten meetellen voor het kampioenschap, maar deze tijd was wel een baanrecord. 

Dan was er bij de meisjes D verder succes op de 60 meter horden voor Evelien van Houweling en voor Elisa Nap. Als 2e en 4e uit de series gekomen ging het in de finale natuurlijk om de medailles. Evelien noteerde opnieuw de 2e tijd en Elisa wist in deze finale de bronzen plak te halen. De 11.28 van Evelien betekende ook een plek in de top 10 allertijden van De Gemzen.

Later op de dag was er bij de Meisjes C ook succes voor Iris Reurink op de 80 meter sprint. In de series sprintte ze naar 11.00 en in de finale naar 11.11, goed voor brons.

Gemzen die net buiten het podium belanden maar wel in de top 6 kwamen waren: Kay Hatzmann (6e op de 1500 meter jongens C), Linde Augustinus (4e op de 300 meter horden bij de meisjes C en met 49.64 3e op de bestenlijst allertijden, daarnaast ook 4e bij het speerwerpen), Iris Reurink (4e bij het discuswerpen), Des Hatzmann (6e bij het discuswerpen, meisjes D), Nathalie van Stigt Thans (4e bij het hoogspringen meisjes D), Silke Wijnstok (4e bij verspringen meisjes D) en Evelien van Houweling (5e bij verspringen meisjes D).

Het was de laatste wedstrijd op de huidige baan, over een ruime week wordt begonnen met vervanging van de kunststofbaan.

Bekijk alle uitslagen van vandaag.

Van deze wedstrijd zijn hele mooie foto's gemaakt door onze fotograaf Henk Poot. Deze foto's zijn hier te zien.   Bekijk alle nieuws berichten