Nieuws

Zondag 12 Juni 2016

Gister en vandaag worden in Amersfoort de Nederlandse Kampioenschappen voor Masters gehouden. Onder de deelnemers een tweetal Gemzen: onze voorzitter Berthram Mak en Bas Mekking.

Berthram liep gister de 400 meter bij de Masters50 en plaatste zich met een dik persoonlijk én clubrecord (1.01.21, was 1.03.23) voor de finale. In die finale was het duidelijk dat de serie veel kracht had gekost, een nog scherpere tijd zat er niet in maar een 5e plaats is heel mooi.

Bas liep gister de 1500 meter bij de Masters35. Een strakke wedstrijd zoals Bas het zelf verwoordde, waarin hij hoopte via de eindsprint het podium te halen. Z'n tegenstanders bleken ook over een sterk eindschot te beschikken waardoor Bas net buiten het prijzen viel: een vierde plaats maar wél een nieuw clubrecord 4.15.03.

Vandaag kwam Berthram nog uit op de 200 meter. De twee 400 meters van gister hadden echter hun tol geëist. Niet dat het slecht ging, sterker: Berthram liep met 28.07 weer 6-honderdste van z'n p.r en clubrecord af. Maar met "normale benen" had er wellicht nog meer ingezeten.Bekijk alle nieuws berichten