Nieuws

Maandag 6 Juni 2016

Gister was de 2e competitiewedstrijd voor A-junioren. In de eerste wedstrijd kwam de jongensploeg van De Gemzen heel goed voor de dag met een 15e plaats overall (landelijk). In Vught ontbraken Thijs Doornwaard en Sander Klaassen helaas waardoor er een wonder nodig was om bij de beste 12 ploegen (die gaan naar de finale) te komen. Een finaleplaats werd dan ook niet behaald, maar de jongens die er wel waren deden het zo geweldig dat ze toch nog een plek klommen in het klassement. 

Onderstaand een verslag van Arnout Mak:

Vandaag zijn we met het A-competitieteam van AV De Gemzen afgereisd naar Vught voor de belangrijke 2e competitiewedstrijd, met daarbij kans op de landelijke finale. De wedstrijd begon met kogelslingeren, waar Stijn het voor elkaar kreeg om de kogel een goede 20 meter ver te gooien na 2 trainingen. Vlak daarna begon Jasper met hoog, waar hij maar liefst 1.90 meter (een PR van 7 cm) wist te springen!

Om kwart over 12 mocht Léon toen beginnen met zijn eerste onderdeel, 110m horden, waar hij met  15,78 seconden een clubrecord voor de junioren A liep. Daarna moest Arnout de 800m lopen en begon Léon met kogelstoten, waarna hij meteen door mocht naar polsstokhoog. Helaas gleed de stok bij zijn eerste poging op 4.40 uit z’n handen, waardoor de stok zo hard tegen z’n arm aansloeg dat hij naar het ziekenhuis moest om de snee te laten hechten.

Maar de wedstrijd ging door, en Wilco wist bij ver 5.24m te springen. Toen was het tijd voor Ramon en Stijn om 100m te lopen, die ze liepen in respectievelijk 12,84 en 11,83 seconden. Er was maar kort rust voor Stijn, want zo’n 40 minuten later mocht hij alweer de 400m lopen, wat hij in 54,49 wist te doen. Om 20 voor 3 ging Jasper speerwerpen, waarbij hij met een mooie worp de speer 49,61m ver kreeg. Tegelijkertijd moest Arnout verspringen, waar hij 5,47 sprong. En terwijl dat allemaal bezig was, moest Wilco de 3000 meter lopen, wat hij in de hitte toch in 11:32,58 wist te doen.

Daarna was er nog maar 1 onderdeel, de dagafsluiter, en dat is natuurlijk de estafette. Jasper, Arnout, Wilco en Ramon hebben (in die volgorde) de dag afgesloten met een 48,94 op de 4x100.

Op de foto vlnr; Ramon van Breden, Léon Mak, Ricardo Verheijen (trainer, ploegleider), Jasper Bruggeman, Wilco Jonker en Arnout Mak. Stijn Tromp ontbreekt op de foto. Bekijk alle nieuws berichten