Nieuws

Zondag 19 Juni 2016

Van donderdag tot en met vandaag vonden in het Olympisch Stadion in Amsterdam de Nederlandse Kampioenschappen plaats. Onder de deelnemers maar liefst 3 Gemzen en 1 oud-Gems. 

Floor Doornwaard (nog B-juniore) startte donderdag in de eerste serie (van twee) op de 1500 meter. Direct na de start kwam zij op kop. Zij liep het eerste rondje in een voor haar ideale tijd. De kop werd helaas niet overgenomen en zij heeft tot het 900 meterpunt kopwerk gedaan. Toen werd er door enkele dames flink versneld en met nog circa 350 meter te gaan, kon zij niet meer mee met deze dames. Zij finishte als 7e in haar serie. In totaal werd zij 13e. Daarmee miste zij op een plek na de finale. 

Thijs Doornwaard (A-junior nog) stond lange tijd als 2e reserve geplaatst op de 800 meter. Vanaf donderdag wist hij dat hij mocht starten. Door een door een trainer ingediend protest tegen de serie-indeling liep de wedstrijd 45 minute vertraging op. Thijs startte in de 3e serie. Daarin werd de eerste 400m flink hard gelopen. Thijs liep op dat moment in het tweede groepje. Tot 650 meter kon Thijs goed meegaan, maar toen sloeg de verzuring toe en moest hij de anderen laten gaan. Hij finishte in 1.58.51 min. maar had graag iets harder gelopen. 

Zowel voor Floor als voor Thijs was het mooi dat ze zich wisten te plaatsen voor het toernooi en voor beiden was het een mooie en leerzame ervaring.

De derde Gems die zich had weten te plaatsen was Dominique Verheijen. We berichtten een tijdje geleden al dat ze weer goed bezig is na een lange blessureperiode en het was mooi dat ook Dominique op het hoogste niveau mocht acteren bij het discuswerpen en het verspringen. Op beide onderdelen bleef ze net buiten de finale, hoewel haar 5.37 bij het verspringen goed was voor een persoonlijk én clubrecord.    

En dan was er ook nog Wilfred van Holst, inmiddels al weer een jaar of 10 weg bij De Gemzen maar nog steeds goed bezig. Zagen we Wilfred het laatste jaar regelmatig terug in uitslagen van wegwedstrijden (vaak als winnaar), hij bleef toch ook actief op de baan. Vandaag kwam Wilfred uit in de finale van de 800 meter (je er een flits van kunnen zien op Studio Sport) en hij pakte heel knap de bronzen plak in een zeer spannende eindsprint. Gefeliciteerd Wilfred!Bekijk alle nieuws berichten