Nieuws

Zondag 3 Juli 2016

Gisteravond werd de 15e VBTB gehouden. En het was een geslaagde en sfeervolle editie, met veel deelnemers, veel publiek en veel gezelligheid in het hart van Heerde. In totaal waren er een kleine 800 inschrijvingen op de diverse afstanden.  De jeugd vocht voor de eer op het parcours over de dorpskern. De lang afstanden voerden de lopers door het prachtige buitengebied van Heerde met afzonderlijke parcoursen op alle afstanden.

Het is het gezelligste hardloopevenement op een zomeravond van de Noord Veluwe. Het was prima weer om te lopen en ook de zon was gedurende het hele evenement aanwezig en de temperaturen waren aangenaam. Goed loopweer, dat bleek later ook wel want er werd heel hard gelopen wat resulteerde in toptijden op deze VBTB loop.

De organisatie van de VBTB had alles tot in de puntje geregeld. Zo werd de basisschool Het Talent met de meeste leerlingen aan de start wederom beloond met een bokaal en een waarde cheque. En ook de Noordgouw was met bijna honderd leerlingen aanwezig. Een mooi voorbeeld dus!

Natuurlijk waren er ook mooie winnaars bij de VBTB. Bij de Spikke-runs waren dit: Mente Kommer, Aaron de Wilde, Esmee Vis, Jelle van Gool, Elisa Nap en Jim van Emmerik. Alle kinderen werden getrakteerd voor hun inspanningen door de naamgever van deze runs “de Spikke”.

Op de lange afstanden waren toplopers uit de regio afgekomen om hun beste prestatie vlak voor de zomervakantie neer te zetten. Het werd op alle afstanden een mooi gevecht en menig persoonlijk record sneuvelde of werd aangescherpt. En natuurlijk werden alle deelnemers weer binnengehaald door de enthousiaste speakers die de Gemzen rijk is. Het was een waar feest en daar mag Heerde trots op zijn.

Winnaars op de langere afstanden waren: 5km Gerja Zielman en Bas Hollegien, 10km Fleur Baljet en Tim den Besten en 15km Edwin Slijkhuis en Jacqueline Rustidge. Ook werden prijzen uitgereikt aan de snelste Heerdenaren op deze afstanden, dat waren: 5km Tamara Pleiter en Matthieu van den Broeke, 10km Monique Fibbe en Jeroen Kwakkel, 15km Saskia Schutte en Joris van de Meent. Alle verdere informatie en uitslagen zijn te vinden op deze Gemzen-site en/of op de site van de Van Bank tot Bank.

 Gayri Hawery gaat er bij de start van de 15 km weer als een haas vandoor (foto's Benno Wonink)Bekijk alle nieuws berichten