Nieuws

Zondag 3 Juli 2016

Het is niet alleen het weekend van de Van Bank tot Bank, in Breda worden ook de Nederlandse Kampioenschappen voor A- en B-junioren gehouden. En met succes voor De Gemzen! Vrijdagavond kwam Floor Doornwaard uit op de 3000 meter meisjes B. En hoewel het bij kampioenschappen niet om tijd gaat, liep Floor met 10.05 wel een hele snelle tijd, goed voor zilver ! Op de bestenlijst allertijden van De Gemzen moet ze op deze afstand alleen nog Rosa Pieltjes en Christien ten Bosch voor zich dulden. 

Gister was het de beurt aan Léon Mak. Hij mocht aan de bak op zijn specialiteit: polshoog. En dat ging heel goed. Na zijn sprong over 4.21 (in 1 keer) wist Léon al dat hij Nederlands Kampioen was. Het liet de lat nog op 4.36 (p.r hoogte) leggen, maar het wisselvallige (en winderige) weer maakte een recordsprong niet mogelijk. Vandaag kwam Léon nog uit op de onderdelen hoog, kogel en 110m horden. Bij hoog en kogel was er 2 keer een elfde plaats, bij de 110m horden plaatste Léon zich eerst via de series voor de halve finale. In die halve finale liep hij met 14.79 een clubrecord wat goed was voor een finaleplaats. In de finale gingen er nog 2-honderdste van af wat hem een prima 5e plaats opleverde.   

Andere Gemzen die meededen waren de A-junioren Thijs Doornwaard, Arnout Mak en Jasper Bruggeman. Thijs had zich vrijdagavond overtuigend geplaatst voor de finale van de 800 meter. Als tijdsnelste stond hij gister in die finale. Maar daarin had hij niet meer de power van vrijdagavond en uiteindelijk moest Thijs genoegen nemen met een 7e plaats.
Arnout wist vooraf dat hij niet mee zou doen om de medailles bij het hoogspringen, maar met 1.75 boekte hij een degelijk resultaat. Op de 200 meter bleef Arnout in de series steken, maar zijn 25.04 betekende wel een persoonlijke record. Jasper Bruggeman kwam uit op het onderdeel speerwerpen. Met een worp van 47.32 meter behaalde Jasper een prima 8e plaats.Bekijk alle nieuws berichten