Nieuws

Dinsdag 30 Augustus 2016

Toen tijdens de Olympische Spelen het record van Michael Johnson op de 400 meter uit 1999 werd verbeterd, kopte de pers dat er een stokoud wereldrecord uit de boeken was gelopen. Afgelopen donderdag verbeterde Thijs Doornwaard het clubrecord op de 1500 meter bij de jongens A. Dit record (4.01.89) stond sinds 1986 op naam van Gerrit van 't Land. Wij willen dit record echter niet stokoud noemen. Gerrit is immers nog een jonge vent. Dat het zo lang gestaan heeft zegt alles over het niveau van het record. Gerrit sprak in mei al de verwachting uit dat dit record binnenkort wel eens kon sneuvelen.

Afgelopen donderdag, 25 augustus, was het zover. Toen verbeterde Thijs dit record bij een instuifwedstrijd in Leiden en bracht het op 3:56,56. Ruim 5 seconden sneller dus dan het oude record. Het zegt dan ook weer veel over het nieuwe record: top ! Heel benieuwd hoeveel jaar dit record blijft staan.

Thijs liep een zeer constante race van 63 sec. per rondje. Tot 900m liep Thijs in tweede positie. Toen nam hij de kop over en kon hij het tempo goed vasthouden tot de finish, met deze prachtige tijd als resultaat. 

Vanuit Zwitserland kreeg Thijs de felicitaties van Gerrit van ’t Land via Facebook:

“Hi Thijs, van harte gefeliciteerd met je nieuwe CR! Vind het erg leuk, dat uitgerekend jij na 30 jaar (!!) dat record overneemt wat ik destijds van je vader had overgenomen (die het op zijn beurt weer dat van mijn broer Gerhard Van 't Land had verbeterd). Hartelijke groet, Gerrit”Bekijk alle nieuws berichten