Nieuws

Vrijdag 2 September 2016

In juni werd onze atletiekbaan gesloten. Ernstige scheurvorming in het kunststof maakte het noodzakelijk dit te vervangen. Nadat het kunststof verwijderd was bleek de onderlaag (zoab-asfalt), op enkele plaatsen na, gelukkig nog goed te zijn. Op sommige plekken hadden boomwortels de asfaltlaag omhoog gedrukt. Speciaal worteldoek is aangebracht om dat in de toekomst tegen te gaan. Daarna was het een tijdje wachten op goed weer om nieuw kunststof aan te brengen en dit vervolgens in de mooie rode kleur te spuiten. Dan volgde nog de belijning en daarmee was de baan af.

Maar atletiek is niet alleen lopen, ook enkele technische onderdelen moesten aangepakt worden. De discuskooi moest van een nieuw net worden voorzien, de kogelplaats opgehoogd en de verspringbakken moesten weer afgevuld worden met zand. Ook één lichtmast moest verplaatst worden. Daarnaast wisten De Gemzen via haar netwerk de hand te leggen op de polshoog-installatie die bij het EK Atletiek in Amsterdam is gebruikt, ter vervanging van de huidige, afgekeurde installatie.  

Gelukkig is het gelukt alle werkzaamheden binnen de geplande tijd af te ronden. Lambert Dijkslag en Henk Poot hebben bovendien de nodige schoonmaak- en schilderswerkzaamheden verricht zodat ook de entourage er weer als nieuw uitziet. De atletiekbaan zal morgen (zaterdag 3 september) officieel heropend worden met medewerking van afvaardiging van het College. Dit zal gebeuren 0m 12.00 uur tijdens de pupillenwedstrijd die morgen op het programma staat. Bekijk alle nieuws berichten