Nieuws

Maandag 29 Augustus 2016

Afgelopen weekend werd in Amersfoort de "Keistad Meerkampen" gehouden. Een meerkamp voor A- en B-junioren en voor senioren. Dat betekent voor meisjes en vrouwen een 7-kamp en voor jongens en mannen een 10-kamp. Van De Gemzen waren Karin van den Berg (meisjes B), Léon Mak (jongens B) en Arnout Mak (jongens A) van de partij.

Voor Arnout was het zijn eerste 10-kamp. Dat betekende dat hij ook onderdelen moest doen die hij in wedstrijdverband nog niet/nauwelijks heeft gedaan. Een mooie ervaring zo'n eerste 10-kamp, die hij met een 8e plaats wist te volbrengen.

Karin heeft al meer ervaring op de meerkamp. Maar de 3721 punten die ze begin juli in Stadskanaal behaalde waren onbereikbaar. Met een 9e plaats was het voor Karin een goed begin van het naseizoen.

Léon Mak ging naar Amersfoort om zijn eigen clubrecord (6312 punten) aan te vallen. Na een degelijke eerste dag met goede resultaten (met name op de 100 meter: 11,88) was het spannend of hij dit ging halen. Op dag 2 was nog wel een uitschieter nodig om het record te halen. En dat gebeurde: bij zijn favoriete onderdeel polshoog ging Léon over een hoogte van 4.47, een verbetering van z'n polshoog-outdoorrecord van 17 cm en goed voor 751 punten. Dit zorgde er mede voor dat hij z'n clubrecord op de 10-kamp met 42 punten verbeterde: 6354. Het onderdeel waar hij de meeste punten mee behaalde was overigens de 110 meter horden: 815 punten. 



Bekijk alle nieuws berichten