Nieuws

Zondag 4 September 2016

Afgelopen zomer werd onze atletiekbaan vernieuwd.  Ernstige scheurvorming in het kunststof maakte het noodzakelijk dit te vervangen. De werkzaamheden begonnen in juni en waren half augustus afgerond, precies volgens schema. Toch was het wel spannend of de baan op tijd klaar zou zijn, voor het aanbrengen van het kunststof, de rode verf en de belijning zijn droge temperaturen van boven de 20c nodig. En de wisselvallige zomer maakte dat er een tijdje niets gedaan kon worden.

Maar de baan is dus weer helemaal nieuw en ook de discuskooi is van een nieuw net voorzien. Verder is de kogelplaats opgehoogd en het zand in de verspringbakken is weer op niveau gebracht. Ook werd nog een lichtmast verplaatst. Blikvanger is echter de nieuwe polshoogmat. Deze mat werd gebruikt bij het EK Atletiek in Amsterdam.    

Gister was het zover dat de baan heropend kon worden. Dit gebeurde tijdens de Athletic Champs wedstrijd voor pupillen die we gisterochtend organiseerden. Zo’n 3 tot 400 mensen waren er rond de klok van twaalven getuige van dat wethouder van Dijk het lint doorknipte waarna de Gemzenjeugd met witte en blauwe ballonnen richting de finish liep om te finishen door een lint van rood-wit-blauwe ballonnen.

Voorzitter Berthram Mak, die heel veel tijd gestoken heeft in dit project, vatte het proces rond de vernieuwing samen en bedankte de gemeente en de projectleider de heer Dieters voor de goede samenwerking. Verder werden Henk Poot en Lambert Dijkslag (naar wie de baan is vernoemd) nog geprezen voor het vele werk wat beiden uitgevoerd hebben tijdens de renovatie (schilderwerk deuren en banken, reinigen 400 meter goot, kantjes afsteken etc.). Wethouder van Dijk gaf aan blij te zijn dat de gemeente en De Gemzen er op deze manier uitgekomen zijn en dat er duidelijkheid is omtrent het onderhoud de komende jaren. Projectleider Dieters had ook nog een speciaal woord van dank voor Lambert Dijkslag die met z'n 83 jaar nog dagelijks bij het Gemzen-complex is te vinden.  

Kijk hier voor de foto's die Mariëlle Huisman heeft gemaakt van de Athletic Champs én van de heropening.Bekijk alle nieuws berichten