Nieuws

Zondag 21 Januari 2018

Vandaag was het de beurt aan de C junioren voor hun Nationale C-spelen. 4 Gemzen dames kwamen in actie. Des Hatzmann opende de dag met het kogelstoten voor C2 junioren, met een prestatie 7.32 was ze niet echt tevreden, maar ze pakt toch mooi de ervaring van meedoen aan een grote nationale wedstrijd mee en kan zich nu gaan voorbereiden op het buitenseizoen op haar favoriete onderdeel discuswerpen.

Evelien van Houweling had zich weten te kwalificeren voor maar liefst 3 onderdelen, op zich al een prestatie want de concurrentie is talrijk. Maar liefst 102 junioren C2 meiden hadden zich aangemeld voor de 60 meter, 48 mochten daadwerkelijk meedoen. Evelien liep een PR van 8.66 helaas kwam ze twee honderdste tekort voor een plaats in de halve finale. Met verspringen noteerde ze ook een PR: 4.52, goed voor een 17e plaats. Bij het hordenlopen wist ze zich met een tijd van 10.09 (PR) te kwalificeren voor de halve finale, daar liep ze opnieuw een PR, 10.05. Met 3 PR’s op 3 onderdelen mag Evelien terugkijken op een geslaagde wedstrijd.

Geslaagd was ook de dag voor Ella van den Bosch. Ze liep een hele sterke 1500 meter, het was een prachtige strijd om te zien wie er met de serie winst van door ging. Na een paar keer de leiding te hebben genomen werd ze in de laatste meters nog net voorbij gesprint. Haar tijd van 5.36.16 (PR) bracht haar tot de 8e plaats!

Als laatste van de Gemzen deelnemers kwam Iris Bredewolt aan de start van de 800 meter. Ook zij liep een sterke race, goed opgebouwd en met een mooi eindschot. Haar tijd van 2.30.09 zou haar plaats 7 hebben opgeleverd, maar helaas had een jurylid geconstateerd dat ze tijdens het lopen met haar voet op de witte lijn het gestaan. Hierdoor werd ze helaas gediskwalificeerd.Bekijk alle nieuws berichten