Nieuws

Vrijdag 19 Januari 2018

In het ziekenhuis in Zwolle is vanmorgen vroeg ons erelid Lambert Dijkslag overleden. Lambert kreeg begin november de diagnose slokdarmkanker. Hij werd daarvoor behandeld met bestralingen en chemokuren. En het leek goed te gaan. Daar kwam echter een longontsteking overheen. Verzwakt door de behandelingen is dat uiteindelijk te veel gebleken. 

Met het overlijden van Lambert gaat er niet een Gems van ons heen, maar dé Gems. Lambert werd  kort na de oprichting van de vereniging in 1949 lid. Hij was een verdienstelijk atleet. Na zijn sportieve carrière was Lambert als vrijwilliger onder andere actief als trainer, bestuurslid (56 jaar!) en lid van de Wedstrijd Organisatie Commissie. Na zijn pensionering  was Lambert dagelijks in en rond het clubhuis te vinden. Daar deed hij allerlei klusjes, je kon het zo gek niet bedenken. Niet voor niets heeft hij daarvoor de nodige onderscheidingen (waaronder koninklijke) gehad en is onze kunststofbaan jaren geleden omgedoopt tot de Lambert Dijkslag Atletiekbaan. Ook was Lambert nog steeds actief als trainer van de zaterdagochtend- en dinsdagmiddaggroep. We zullen hem erg missen. Lambert werd 84 jaar.

Het is de uitdrukkelijke wens van de familie om de Atlantisdata Zwolse Bos Loop morgen door te laten gaan.     foto genomen bij Atlantisdata Zwolse                                                                                                 Bos Loop 2017Bekijk alle nieuws berichten