Nieuws

Zaterdag 20 Januari 2018

Dit verslag willen we graag beginnen met dank te zeggen aan alle lopers die vandaag zijn gekomen om mee te doen aan de loop op het vanwege de storm aangepaste parcours én om eer te bewijzen aan ons gisteren overleden erelid Lambert Dijkslag. Want na mooie woorden van speaker Jan de Bekker werd er met een minuut stilte een mooi eerbetoon gegeven aan de man die zo veel voor onze vereniging heeft betekend. Zo werd het een gedenkwaardige dag.

Om 11.45 uur waren de jongens en meisjes al gestart voor hun 1000 meter. Hendrik Olthuis van De Gemzen was bij de jongens ruim de snelste en noteerde met 3.41 een praai p.r.  Tom Fritsch uit Hattem, vorig jaar nog winnaar op de 400 meter, werd op 5 seconden mooi tweede en Patrick Duiveman van Isala ’96 derde. Storm Mekking van De Gemzen werd vierde met een forse verbetering van zijn p.r.

Bij de meisjes bleef Naömi Gooijer van PEC 1910 net voor Elodie van Arken van De Gemzen (3.49 om 3.51) en wist Mente Kommer in een spannende eindsprint de bronzen medaille te winnen.

De jeugd t/m 8 jaar maakte er ook een mooie wedstrijd van op de 400 meter. Bij de meisjes ging Magali Kanis van De Gemzen er als een speer vandoor. Ze had de leiding tot ruim 200 meter maar toen liet clubgenote Sara Kwakkel haar klasse zien. Sara won met 6 seconden voorsprong op Magali in 1.24. Arwen de Noord uit Zwolle werd knap derde.

Joshua Gooijer van PEC 1910 deed hetzelfde als z’n zus: winnen! Onbedreigd liep hij naar een hele snelle 1.23! Mick Hanekamp uit Epe liep met 1.30 (16 km per uur!) en brons was er voor Nils den Besten uit Hattem (1.40).

De 5 en 10 km lopers gingen tegelijk van start (maar wel op verschillende startplaatsen). Op de 5 km stal Linda Ooms van Hanzesport de show: met 18.25 liep ze het parcoursrecord aan flarden. Zij won bij de vrouwen ruimschoots, hoewel de 20.00 van Lisa van Dijk uit Hattem er ook mocht zijn net als de 20.23 van Marieke ten Brinke.

Bij de mannen draaide Kibrom Hadgu uit Zwolle als eerste de Lambert Dijkslagbaan op. Zijn 16.55 was mooi. Remco Akse van de BB Lopers bleef daar 21 seconden achter en ook de 17.30 van Gemzenatleet Gerco van den Brink was prima. Vers Gemzenlid Marcel van den Bosch was de snelste bij de mannen 40, net voor good-old GertJan Tichelaar uit Oldebroek. Patricia Seinen smaakte het zoet van de overwinning bij de vrouwen  40.

Op de 10 km gingen Taco Schaaf van Phoenix en Rienk Davelaar uit Voorthuizen bij de doorkomst na de eerste ronde nog schouder aan schouder, met heel kort daarachter Jan Pullen van de BB Lopers.  In het tweede deel van de wedstrijd nam Rienk echter afstand om vervolgens een gat van 18 seconden te slaan: 34.04 om 34.22. Jan Pullen moest bijna 40 seconden toestaan. Kort achter de top-drie was het Ewout de Vos van De Gemzen die weer een elftal seconden van z’n persoonlijk- en clubrecord afknabbelde: 35.24. Snelste master was Jan Grashuis van AV Veluwe die met 35.30 een scherpe tijd liep. Bennie Thunker (Isala ’96) en Jan Willem Davidse (AV PEC 1910) completeerden het podium.

Iluna Meter uit Eerbeek verraste zichzelf met een eerste plaats bij de vrouwen; met 41.28 was ze driekwart minuut sneller dan de nog steeds sterk lopende Hermine van ’t Hul van De Gemzen. Sharone Davelaar uit Voorthuizen bleef ook nog keurig binnen de 43.  Amyke Veurink uit Zwolle bleek tot eigen verrassing de snelste bij de vrouwen 40. Zij bleef Henny Puttenstein (De Gemzen) en Marianne Wildeman van PEC 1910 voor. 

Het koningsnummer van de Zwolse Bos Loop is de halve marathon. En het mooie was ook dat er op die afstand de meeste deelnemers waren. Vele lopers nemen deze halve marathon op in hun voorbereiding op een voorjaarsmarathon, zo ook een grote groep die meedoet aan de marathonclinic van De Gemzen. Het werd een mooie mentale training. Door de aanpassing van het parcours moesten er namelijk 5 ronden gelopen worden: 1 aanloopronde van een kleine 2 km en daarna 4 ronden van 4700 meter. De verleiding om dan voortijdig uit te stappen wanneer het niet echt lekker meer gaat (en wie gaat na 16 km nog lekker …….?) is groot. Maar uitgestapt werd er niet vandaag, er werd gelopen en goed ook. Zoals we de laatste jaren gewend zijn was het Gayri Hawery van Spirit Lelystad die er bij de start vandoor gaat als was het een 1000 meter op de baan. De ene keer moet hij dat bekopen, de andere keer gaat hij van begin tot eind aan de leiding. Vandaag was het laatste het geval; Gayri won onbedreigd in 1.14.02. Edwin Slijkhuis van Vitalis bleef met 1.16.11 op respectabele afstand, evenals Ruud van der Wal van AV’34 (1.16.37). Daartussen nestelde zich thuisloper Bas Mekking als eerste master: 1.16.24. Egbert Hooijkaas van de Altena Road Runners stond met 1.17.06 voor het derde jaar op rij op het podium en Lamko Hulzebos (HAC ’63) liet met 1.17.40 zien ook nog altijd over veel klasse te beschikken.

Hellen Berger - de Vries (BB Lopers) ging vandaag op weg om haar tijd van 3 jaar geleden (1.20.49) te benaderen. Dat leek haar na 2 ronden ook te lukken, maar de laatste 2 ronden moest ze terrein prijsgeven om vervolgens te finishen in een nog altijd uitstekende 1.21.55. Wilma van der Geer uit Zwolle is een atlete om in de gaten te houden. Met 1.31.14 liep ze naar een prima tweede plaats. Binnen afzienbare tijd zal het onder de 1.30 gaan. Monique Fibbe van De Gemzen, op weg naar de marathon van Enschede, pakte de derde plaats in 1.35.21. Ook op weg naar de Enschede Marathon: Maureen Houtman. De gemzenatlete pakte de overwinning bij de vrouwen 40. Met 1.32.34 bleef ze nipt boven haar p.r. Met de vorm zit het dus wel goed. Marion Hofenk van Cialfo bleef nog mooi binnen de 1.35 en pakte de tweede plaats voor Erna van Es-Keen (De Gemzen en ook op weg naar Enschede) in 1.38.33. Kort daarachter finishte Hetty Wieringa-Groen (ook Gemzen) die, gehaasd door clubgenote Annet Bultman, met 1.38.45 haar p.r. ruimschoots verbeterde.

Een opvallende prestatie leverde Willem Landman van Spirit Lelystad: deze 80-jarige atleet voltooide de halve marathon in 2.00.47!

Bekijk hier de foto's die gemaakt zijn door Monique en Aalt Wensink.

Een speciaal woord van dank voor Andrew van der Haar van sponsor Atlantis data. Door de sponsoring maakt hij het mogelijk om de loop te organiseren zoals we het doen.

Onze volgende loop is de Euroma Kruidenloop op zaterdag 17 maart. Ben jij van de partij bij deze laatste editie ?Bekijk alle nieuws berichten