Nieuws

Zaterdag 22 Oktober 2016

Vandaag werd op Landal Landgoed 't Loo de 3e Veltkamp Witgoed Run bike Run gehouden. Een evenement georganiseerd door de MTB-vereniging Oldebroek in samenwerking met Loopgroep Elburg van De Gemzen. De omstandigheden waren prachtig, regelmatig een lekker zonnetje, weinig wind en de gezellige sfeer van het Roots in the Woods festival (met live-muziek en allerlei lekkernijen).

Het hoofdnummer was natuurlijk de Run bike Run individueel. Een verrassende deelnemer was Joep Emmen. We weten dat 'ie hard kan lopen, maar kan hij ook goed atb'en?  Met een vrij ruime voorsprong begon Joep na 4 km gelopen te hebben aan het fietsen. Maar daar moest hij snel zijn meerdere erkennen in Maarten Vierhout van de organiserende MTB-vereniging. En Joep werd door meerdere atb'ers gepasseerd. Na het fietsen lag hij op een 6e of 7e plaats. Maar in de afsluitende 3 km lopen schoof hij weer enkele plaatsen op om zodoende toch op het podium te komen: 3e. Op Maarten Vierhout stond geen maat, hij won met ruime voorsprong. Mike Bastiaan, voor wie het ook een thuiswedstrijd was, werd keurig tweede.

Bij de dames ging de overwinning naar Annemiek Veenkamp uit Zeewolde. Zij had op de streep 1 minuut voorsprong op Marie Klein uit Hattem die in training is voor een hele triathlon in 2017. Op de derde plaats finishte Arlana van Ommen uit Zwolle.

Slotstuk van de dag was de Run bike Run voor duo's. Bij het lopen nam André Plette een zeer ruime voorsprong op de rest van het veld. Zijn fietsmaat Hermen van de Schootbrugge ging in de eerste ronden van het fietsen echter teveel in het rood en moest dat bekopen met een flinke terugval. Jordy van der Veen, als 5e begonnen met fietsen, ging over het hele veld heen en liet zijn teamgenoot Jan Willem Wieman met een flinke voorsprong aan de afsluitende 3 km beginnen. Jan Willem maakte het vervolgens netjes af. Op de tweede plaats finishte het duo Jan Bogaard en William Bouwmeester terwijl André en Hermen beslag legden op de derde plaats. De volgende Gemzen waren ook van de partij bij dit onderdeel: Hilbert Kraaij, Hermine van 't Hul, Martin Rotman, Leonard van de Wetering, Linda Polinder, Jantina van den Bosch, Paulien van Boven, Aaltje Post, Marjan Dickhof, Hetty Wierenga, Maureen Houtman en Reint Scholten, die samen met burgemeester Hoogendoorn van Oldebroek het duo "De Raadsheren" vormde. 

De dag was begonnen met de dikke banden race voor de jeugd en met de Kidsrun. De dikke bandenrace werd gewonnen door Tobias van Boven uit Oldebroek en bij de Kidsrun bestond het podium uit Ella van den Bosch uit Wezep, Luca Groen uit Den Haag en Julian Wierenga (6 jaar !) uit Wezep.

Bekijk de uitslagen op de Run Bike Run-pagina.Bekijk alle nieuws berichten