Nieuws

Donderdag 5 Januari 2017

Ook in 2017 houden we weer enkele beginnerscursussen en wel in Heerde, Elburg en Wezep. Net als andere jaren begint de cursus in Heerde het eerst: begin januari. De andere twee plaatsen starten begin maart en eind februari. De inschrijving voor alle cursussen is open. Dit jaar is er geen cursus in Hattem. Start locaties in Heerde en Wezep zijn vanuit Hattem goed te bereiken! 

Een cursus duurt 13 avonden en kost 47,50 euro. Na afloop wordt je dan beloond met een fraai loopshirt.

Ervaring
De trainers van De Gemzen hebben inmiddels veel ervaring opgedaan met de beginnerscursussen. Deze ervaring wordt iedere keer meegenomen naar de volgende cursus.  

Eerst informeren, dan aan de slag 
Voorafgaand aan de cursus wordt informatie gegeven over hardlopen, kleding en schoenen, blessurepreventie en over onze atletiekvereniging. Als je nog geen goede hardloopschoenen en kleding hebt raden we je aan om deze informatie af te wachten. 

De laagdrempelige cursus is vooral gericht op mensen – van alle leeftijden - die voor hun plezier willen gaan lopen. Ons doel is om je op een leuke maar toch effectieve manier kennis te laten maken met de loopsport. De training is zo opgezet dat je aan het einde van de cursus een afstand van 5 kilometer kan hardlopen.

1 x in groepsverband, 1 x zelf
De cursus is gebaseerd op twee trainingen per week, waarvan één training onder begeleiding van ervaren looptrainers van de Gemzen. De andere training doe je zelf. Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen de cursus blessurevrij doorkomt volgen we een schema waarin de belasting heel langzaam wordt opgebouwd. Een cursusavond bevat de volgende onderdelen: wandelen en inlopen, losmakende oefeningen, loopscholing, de “kern” met de hoofdopdracht van de avond, gevolgd door uitlopen en rek- en strekoefeningen.

Lopen kan je alleen doen, maar je zult merken dat het trainen in een groep heel stimulerend is! Tip: samen met een goede vriend(in) de cursus volgen motiveert jullie allebei!  

Online inschrijfformulier
Ons nieuwe ledenadministratie/boekhoud verenigingspakket maakt het mogelijk om je online aan te melden. Op het digitale formulier vul je alle vragen in (de factuurverzamelaar alleen als je samen met een andere cursist wilt betalen). De trainers zijn blij als je een profielfoto mee stuurt; dat vergemakkelijkt de kennismaking. De betaling vindt plaats via een eenmalige machtiging die wij alleen gebruiken als je na de eerste drie trainingsavonden niet hebt opgezegd. Het aantal deelnemers is niet onbeperkt: wie het eerst komt die het eerst maalt! Je krijgt een bevestiging van je deelname, je plaats op de wachtlijst of een afzegging.

Loopgroep Heerde
Op dinsdagavond 10 januari is er een informatie avond in het clubhuis van de Gemzen (Veldweg 1b, 8181 LP) waar je over loopschoenen, loopkleding en het voorkomen van blessures wordt bijgepraat. Een week later, 17 januari, is de eerste trainingsavond. De trainingen beginnen om 19.30 uur en vinden plaats op de goed verlichte kunststofbaan (net nieuw) op Sportpark Molenbeek. Er zijn al de nodige aanmeldingen binnen, maar er is nog plek!

Loopgroep Elburg
De cursus begint op dinsdagavond 7 maart in multifunctioneel centrum ’t Huiken, Lange Wijden 33, 8081 VS Elburg. Na een informatieblok vindt de eerste looptraining plaats. Inschrijving vanaf de eerste week van januari.

Loopgroep Wezep
De cursus start op maandagavond 27 februari met een info-avond in paramedisch centrum de Akker, Maisakker 40, 8091 MZ Wezep. Twee weken later begint de serie van 13 loopavonden. Inschrijving vanaf de eerste week van januari.

Contact
Heb je vragen, dan kun je mailen naar de desbetreffende loopgroep:

Heerde: 

Wezep: 

Hattem:  

Elburg: 

  Zien we jou volgend jaar ook op zo'n foto ?Bekijk alle nieuws berichten