Nieuws

Zondag 22 Januari 2017

Dit weekend waren in Omnisport Apeldoorn de Nationale C/D-spelen. Voor die categorie is er geen officieel NK, de C/D-spelen zijn in feite het officieuze NK. Diverse Gemzen-junioren namen deel aan deze wedstrijd en er was een mooie bronzen plak voor Isabel van Houweling.

De D-junioren kwamen zaterdag in actie. Suusje Berkenbosch (D1) mocht als eerste beginnen met kogel, ze stootte 6.11 wat helaas niet genoeg was voor een plaats in de finale. Na het kogelstoten mocht ze gelijk door naar de 60 meter sprint waar ze een nette 9.81 op de klokken zette. Ook Nienke Wagenaar (D1) mocht al vroeg beginnen, ze noteerde 2 x een PR: 12.52 sec. op de 60 meter horden en 3.78 met verspringen. Helaas kwam ze met haar horden tijd net 3 honderdsten te kort voor een plek in de halve finale.

Elisa Nap (D2) toonde haar vorm door een dik PR te lopen op de 60 meter met 8.90 sec plaatste ze zich voor de halve finale. In de halve finale haalde ze helaas deze tijd niet maar in een veld van meer de 60 atletes als 20ste eindigen is een mooie prestatie. Hierna was het tijd voor de estafettes. Zowel het eerste als het tweede gemzen team liet mooie wissels zien en eindigde respectievelijk als 6e en 15e. ’s middags kon Silke Wijnstok (D2) van start met het verspringen,  dit verliep niet helemaal zoals gehoopt, met een afstand van 4.12 wist ze zich helaas niet te plaatsen voor de finale. Wel mocht ze later die dag van start in de snelste serie op de 600 meter, een serie waar enorm hard gestart werd waardoor het veld met loopsters al direct flink uit elkaar kwam te liggen. Met een sterk eindschot wist Silke als 12e te finishen in een tijd van 1.55.26. Zowel Elisa Nap (D2) als Nathalie van Stigt Thans (D2) namen deel aan de finale hoogspringen. Elisa sprong 1.35 en eindigde hiermee als 10e, Nathalie sprong 1.40 en noteerde daarmee een mooie 5e plaats.

Een drukke dag was het ook voor Isabel van Houweling (D1) ze nam deel aan 3 onderdelen plus de estafettes. Op de 60 meter noteerde ze een PR van 8.97 en bereikte ze de halve finale. Ook het verspringen ging goed en daar wist ze zich te kwalificeren voor de finale, met een PR van 4.17 en een 7e plek kon ze zeer tevreden zijn. Haar beste kansen lagen echter bij de 60 meter horden. Ze liep met gemak in de series een mooie PR van 10.92 en plaatste ze zich als 2e voor de halve finale. In de halve finale won ze haar serie en ging ze als nummer 3 naar de finale. Deze positie wist ze tijdens de finale vast te houden en zo kon ze met een grote glimlach de bronzen medaille in ontvangst nemen. 

Zondag kwamen Evelien van Houweling en Iris Bredewolt in actie. Evelien miste zowel op de 60 meter horden als op de 60 meter een plaatsing voor de halve finales. Haar tijden 10.66 en 8.92 lagen dichtbij haar PR’s. Iris Bredewolt liep de 1500 meter, dit werd gelopen in één serie met 12 deelneemsters. Aangezien het een kampioenschap was en de tijd minder van belang werd er langzaam gestart wat betekende dat er veel geduwd en getrokken werd om een goede positie te bemachtigen. Na 1000 meter werd er een versnelling ingezet en werd het veld uit elkaar getrokken, Iris kon lang goed meekomen en kwam als 6e over de finish in een snelle tijd van 5.25.58. Knap gedaan!Bekijk alle nieuws berichten