Nieuws

Zondag 4 December 2016

Wat was het weer een superdag gister; fantastisch mooi (loop)weer, een record aantal deelnemers en veel persoonlijke records. Dat leverde dus ook weer veel tevreden gezichten op.

De Eurozorg Sintloop is in enkele jaren uitgegroeid tot een happening die je niet wilt missen. Het is natuurlijk in de eerste plaats een evenement voor de jeugd. En die jeugd komt met vaders en moeders, oma’s en opa’s en daarom is het gezellig druk langs de Lambert Dijkslagbaan. Maar ook de volwassenen komen graag op deze loop af omdat het zo’n lekker parcours is.

Sinterklaas arriveerde rond tienen op het sportpark en werd uiteraard vergezeld van de nodige pieten. Daarna werden de eerste

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lopers weggeschoten door de Sint. De meisjes 9 t/m 12 beten de spits af met een 1000 meter. Het was Evi Falkena van Flevo Delta die de leiding nam, met daarachter Isabel van Houweling van De Gemzen. Na 800 meter leek haar voorsprong groot genoeg maar Isabel had een heel sterk eindschot en won uiteindelijk met duidelijk verschil in een hele mooie 3.35. Esmee Vis (De Gemzen) liep de hele wedstrijd op de 3e plaats en hield deze goed vast.

Maar liefst 38 jongens bonden de strijd met elkaar aan bij de jongens 9 t/m 12 jaar. De tweeling Jim en Sam van Emmerik van Cialfo namen direct de leiding en namen samen afstand van het veld. De ene keer wint Jim, de andere keer Sam. Vandaag was Sam weer de sterkste. Op gepaste afstand van Jim en Sam maar met flinke voorsprong op de rest van het veld finishte Maikel Potkamp (De Gemzen) op een prima derde plaats.

De meisjes 7 en 8 jaar, die 400 meter liepen, hadden ook een hele grote groep: 37. Zij  maakten er een hele spannende strijd van en uiteindelijk finishten 3 atletes in dezelfde tijd: 1.27 . Naomi van de Kamp uit Zwolle passeerde evenwel als eerste de finish, gevolgd door Mente Kommer van De Gemzen en Anouk Heere van Cialfo.

Simon van de Pol (PEC 1910) en Hendrik Veerman maakten het ook spannend bij de jongens 7 en 8 jaar. Simon trok aan het langste eind. Tim Veltman uit Wapenveld werd knap derde.

Ja, en dan het mooiste onderdeel: de jeugd van 2 tot en met 6 jaar. Prachtig om te zien. Het zijn uiteraard de 6-jarigen die het snelste zijn en het gaat ook best hard. Stel je voor: 6 jaar en dan ruim 15 km per uur lopen op de 400 meter. Dat deed Rebecca Bakker van De Gemzen, zij won in 1.35, op 2 seconden gevolgd door Sara Kwakkel uit Heerde en kort daarachter Noor Boldewijn uit Staphorst.

Bij de jongens was het Keano Schreurs uit Zwolle die met de overwinningsbeker ging lopen. Zijn voorsprong op Stan van de Maten (De Gemzen) en Thijs van der Heijden uit Epe was groot.

Dan was het tijd voor de 5 km, vandaag de populairste afstand met ruim 200 deelnemers. Het was de vraag of thuisloper Bas Mekking zijn favorietenrol waar kon maken. Dat kon hij, al moest hij wel tot het uiterste gaan. Het was namelijk Sander Kloosterziel (AV PEC 1910) die als eerste de baan op kwam met Bas er kort achter. Bas had echter een vlijmscherp eindschot en trok de overwinning naar zich toe in een snelle 16.11. Sander liep met 16.12 zijn persoonlijk record aan barrels. Willard Bredewold (BB Lopers) finishte in een fraaie 16.34 als derde met kort daarachter Berthold Berger zelf.

Lisa van Dijk van DW Loopschool uit Hattem was de snelste bij de vrouwen, met 19.53 bleef zij (net als 40 andere atleten) netjes onder de 20 minuten. In precies 20 minuten was Maartje van Reedt-Dortland (AV PEC 1910) als 2e bij de finish en (netto) een seconde daarachter Ciska Jonges uit Apeldoorn.

Mooie resultaten boekten ook de Gemzen Dirk-Jan Middelkoop en Stef Mensink, zij liepen voor het eerst onder de 20 minuten. Opvallend ook de goede tijden van de jonge atleten Wiebe Gruben en Karsten van Ommen.                                                   

 

 

                                                  Over de 10 km is heel veel te vertellen; met name over de resultaten van onze vrouwelijke Gemzen-atleten.  Monique Fibbe en Maureen Houtman kwamen we tegen in de laatste Runners in de rubriek Voorlopers. Beiden hoopten op een persoonlijk record, maar daarvoor moesten ze wel heel hard lopen. Dat deden ze; Maureen liep weer een halve minuut van haar record af en vestigde met 41.09 opnieuw een clubrecord bij de vrouwen 35 en Monique Fibbe haalde maar liefst bijna 2,5 minuut van haar p.r af: 42.19 ! Daar tussenin nestelde zich nog Erna van Es-Keen die met 42.12 ook een flink p.r. en clubrecord bij de vrouwen 40 liep. En dan moeten we Annet Bultman niet vergeten want ook zij liep een p.r:  42.24 en een clubrecord bij de vrouwen 50! In de top-10 uiteindelijk 7 gemzen-atletes want ook Paulien van Boven, Hetty Wierenga-Groen en Daniëlle Rorije stonden hoog in de uitslagen. De 10 km werd echter gewonnen door Josje Peters van de BB-lopers met 40.31.

Bij de mannen verliet Joep Emmen (BB-lopers) het eerst de baan en we hadden hem ook als eerste terugverwacht. Maar het was Freek Lier (nu Vitalis, voordien Daventria) die met 12 seconden voorsprong op Joep en als enige binnen de 33 minuten winnaar werd. Tim den Besten uit Ede pakte fraai de derde plaats in 35.21.  Aalt Wensink van De Gemzen liep voor het eerst binnen de 40 minuten: 39.42 en Reint Scholten (43.25) was voor zover wij weten niet eerder zo snel.  Tenslotte liep Jan Bogaard een fraai clubrecord bij de mannen 65: 45.36.

De volgende loop van De Gemzen is de Verlichte Cross op 29 december (een aanrader) en daarna is er de Atlantisdata Zwolse Bos LoopBekijk alle nieuws berichten