Nieuws

Zaterdag 31 December 2016

Als traditionele afsluiter van het jaar stond vandaag de Sylvestercross in Soest weer op het programma. Een paar duizend lopers doen mee aan deze cross. De hele Nederlandse top is aanwezig. Dit jaar stonden er 5 Gemzen aan het vertrek.

Eén van de Gemzen was Floor Doorwaard, uitkomend bij de meisjes B. De vraag vooraf: weet ze haar stunt van Tilburg (1e plaats Warandecross) te herhalen? Het antwoord: ja ! En ook nu had ze een flinke voorsprong (9 seconden) op de nummer 2. Floor: van harte gefeliciteerd met deze uitstekende prestatie!

De pupillen waren 's ochtends als eerste aan de beurt. Maikel Potkamp wist bij de jongens pupillen A een mooie 9e plaats te behalen in een veld van 63 deelnemers. En Renske Hanekamp wist zich ook netjes te klasseren bij de eerst helft van het veld: 21e van de 53 deelnemers.

Tenslotte kwamen Matthieu van den Broeke en Gerco van den Brink in actie op de korte cross. Hoewel goed gelopen, kwamen ze in het grote geweld niet verder dan een 62e (Gerco) en een 76e (Matthieu) plek. 

En dan was er ook nog de traditionele Oudejaarsloop in Kampen. Esmee Vis mocht, net als donderdagavond, de hoogste tree van het podium beklimmen: een hele  mooie eerste plaats bij de meisjes t/m 12 jaar en een flinke voorsprong op de rest van het veld. Op de halve marathon was (ook traditioneel) Gert uit de Bulten van de partij. Hij liep deze in een hele mooie 1.31.21 en was daarmee al weer 2 minuten sneller dan 2 weken geleden in Dronten. Frits Lautenbag, 68 inmiddels, voltooide zijn 51e (!) wedstrijd van dit jaar; 1.50.58. Chapeau!

                      Floor op weg naar de overwinning in de SylvestercrossBekijk alle nieuws berichten