Nieuws

Zaterdag 25 Februari 2017

Het indoorseizoen zit er bijna op, atleten maken zich op voor het nieuwe baanseizoen. Ook de Gemzen-junioren trainen hard om er straks in april gelijk te staan. Op maandagavond, woensdagavond en deels ook op vrijdagavond is het een drukte van belang op onze Lambert Dijkslagbaan. De junioren zijn dan in verschillende groepjes bezig met verschillende disciplines. Maar dat is nog niet alles: enkele Gemzen-junioren volgen op zaterdag een regiotraining.  

Karin van de Berg en Evelien van Houweling volgen het horden programma en Iris Reurink, Silke Wijnstok en Elisa Nap het sprint programma.  Naast 3 keer trainen bij de Gemzen, betekent dit iedere 14 dagen op de fiets naar Epe voor een training van 2 uur bij Sotra.

De organisatie van talentontwikkeling is door de Atletiekunie ondergebracht bij Regionale Training Centra (RTC’s). Onder de noemer RTC Gelderland is Team SOTRA één van deze RTC’s van totaal 9 in Nederland. 

In de periode oktober 2016 – april 2017 worden 15 trainingen, aangevuld met 2 snelheids- en sprongtesten en 3 workshops gegeven. Een training duurt 2 uur en wordt voor ca. de helft disciplinegericht ingevuld.  Maar er is ook aandacht voor de ontwikkeling van de basis: bijv. snelheid met looptechniek en coördinatie- en ritmevormen, lenig- en beweeglijkheid en kracht in de vorm van rompspieroefeningen. De trainingen worden gecoördineerd door Betty Hofmeijer, trainer-coach van de sprint-/hurdles trainingsgroep van Team SOTRA.

We zijn nu al benieuwd naar de resultaten straks van deze talentvolle Gemzen.
Bekijk alle nieuws berichten