Nieuws

Woensdag 15 Februari 2017

Komend weekend worden in Omnisport Apeldoorn de Nederlandse Kampioenschappen Indoor voor Junioren gehouden. De organisatie van dit kampioenschap ligt bij de Atletiek Commissie IJsseldelta, waar ook onze vereniging deel van uit maakt. In het organiserend comité, onder voorzitterschap van oud-Gemzentrainer Jan Scheers, zitten onze Gemzen Berry Verheijen, Ad Luykx en Teunis van den Brink. Daarnaast zijn er de nodige Gemzen-vrijwilligers actief als helper of als jurylid. Ad Luykx is zelfs wedstrijdleider.

Maar het draait komend weekend natuurlijk om de atleten. En er doen maar liefst 6 Gemzen mee. We stellen ze even voor:

Floor Doornwaard             - meisjes B - 3000 meter

Iris Reurink                     - meisjes B  - 60 meter

Steven Hanekamp            - jongens B  - kogel 

Léon Mak                       - jongens B  - 60m, 60mh, kogel, hoog en polshoog 

Arnout Mak                     - jongens A  - hoog 

Sander Klaassen              - jongens A  - 200 meter 

Kanshebbers
En hebben onze Gemzen medaillekansen? Jazeker! Vorig jaar wisten Floor en Léon goud te behalen, resp. op de 3000 meter en polshoog. En nu, als 2e jaars B, komen ze weer uit op dit onderdeel. Zij zullen daarom als favoriet worden beschouwd op die onderdelen. Het polshoog begint zaterdag om 11.25 uur en de 3000 meter om 16.05 uur. 

Op kogel, horden en hoog is Léon geen favoriet, maar medaillekansen zijn er wel wanneer Léon de vorm van het NK Meerkamp kan tonen. Op kogel (zondag 10.30 uur) is hij als 4e geplaatst, op horden (zaterdag 15.25 uur) zit het hele veld heel dicht bij elkaar (je kunt stranden in de halve finale maar voor hetzelfde geld ook brons halen) en bij hoog (zondag 12.55 uur) is Léon als 6e geplaatst. Op de 60 meter vlak (zondag 11.50 uur) is een plek in de halve finale al een hele prestatie. 

Arnout Mak komt zaterdag (12.40 uur) ook al in actie op hoog. 't Zou mooi zijn wanneer Arnout letterlijk en figuurlijk boven zichzelf uitstijgt. Dan ligt er een mooie klassering klaar.

Sander Klaassen zien we ook zaterdag. Hij treedt aan in de 3e serie (van 4). Die 200 meter begint om 11.25 uur. Heel mooi dat Sander zich heeft weten te kwalificeren. 

Iris Reurink komt zondag om 10.20 uur in de 2e serie (van 5) in actie op de 60 meter. Je plaatsen voor de NK 60 meter, dat is al een prestatie op zich. Want op dit onderdeel is de concurrentie het grootst. 't Zou mooi zijn wanneer Iris haar optreden met een p.r. (nu 8.44) kan belonen.

De kans dat Steven Hanekamp in actie komt lijkt niet zo groot. Steven staat op de reservelijst voor kogel, maar zal vermoedelijk niet aan hoeven te treden.

Moedig onze Gemzen aan, kom dit weekend naar Omnisport !Bekijk alle nieuws berichten