Nieuws

Zondag 19 Februari 2017

Vandaag was dag 2 van de Nederlandse Kampioenschappen Indoor voor A- en B-junioren. Iris Reurink stond namens De Gemzen aan de start van de 60 meter en Léon Mak kwam nog uit op de onderdelen 60 meter, kogel en hoog.

Voor Iris was het de eerste kennismaking met een NK. Het is al een prestatie op zich om je daar voor te plaatsen. Zeker op de 60 meter is de concurrentie heel groot. Iris deed haar best, maar kon haar p.r. niet benaderen en dat is wel nodig om verder te komen. Iris strandde dus in de series maar deze ervaring neemt ze mee naar het outdoorseizoen.

Léon, gister al goed voor zilver bij 60 meter horden, begon de dag met kogel. Hij stootte een degelijke wedstrijd, kwam met 14.14 in de buurt van z’n p.r en eindigde op een verdienstelijke 5e plaats. Daarna door naar de 60 meter, het onderdeel waarop hij de minste kansen had. Dat bleek ook wel want met een 30e plaats in de series bleef hij ver verwijderd van de finale. Maar het hoogtepunt moest nog komen: hoogspringen. 

Léon begon met een p.r. van 1.87 aan deze wedstrijd. Er waren 3 atleten die al eens hoger hadden gesprongen. Léon begon op 1.76, deze hoogte werd in 1 keer bedwongen, dat gold ook voor 1.81. Voor 1.84 waren 2 pogingen nodig en op 1.87 zelfs 3. Maar Léon zat nog in de wedstrijd, samen met de 3 eerder benoemde atleten. De lat ging weer 3 cm hoger: 1.90. Hier ging Léon in 1 keer overheen, maar z’n concurrenten faalden ook niet. Door naar 1.93, ook hier ging Léon (in de 2e poging) overheen . Z’n concurrenten gingen mee; 2 behaalden het in 1 keer, 1 atleet had 3 pogingen nodig.

Clubrecord
Met deze 1.93 verbeterde Léon het 32 jaar oude clubrecord (1.91) van Vriezo-Jan Wagena. De 4 hoogspringers stuwden elkaar letterlijk op naar ongekende hoogten. Dan 1.96; 1 atleet ging hier in 1 keer overheen, de drie anderen (waaronder dus Léon) bedwongen ook deze hoogte maar dan in de 3e poging. De lat ging vervolgens naar 1.99 en dat bleek voor alle vier net te hoog. Een prachtige wedstrijd; 4 atleten die over 1.96 gaan en het aantal foutsprongen bepaalt dan de uitslag. Door de 2 pogingen op 1.93 werd het brons voor Léon, maar wel een bronzen plak met een gouden randje. Bekijk alle nieuws berichten