Nieuws

Zondag 5 Maart 2017

Gister en vandaag werden in het Amsterdamse bos de Nederlandse Kampioenschappen Cross gehouden. En Floor Doornwaard deed wat ze de hele winter al doet bij crossen waar zij aan de start verschijnt: winnen bij de meisjes B!

Natuurlijk stond Floor als favoriete aan de start. Niet makkelijk, maar ze kon goed met de druk omgaan. Bij de finish had ze 14 seconden voorsprong op Ynte Biemans en 19 op Shirin van Anrooy, die Floor bij het NK indoor verraste op de 3000 meter.

Dit vertelt Floor zelf van de cross:

"Het was een hele zware cross. Ik moest een ronde van 3.6 km en in deze ronde moest ik van drie verschillende zijden een heuvel op en af. Dit was best pittig, maar ook leuk. Sommige paden waren heel erg modderig en we moesten ook over stukken gras wat heel drassig was vanwege de vele regen die afgelopen dagen is gevallen. 

In het begin van de ronde ben ik rustig meegegaan met een groepje. Na ongeveer 2km bleven we met vier meisjes over. Bij de laatste keer dat we de heuvel op moesten ben ik gaan versnellen en konden de meisjes niet volgen. Ik ging toen steeds iets harder lopen en kon dit volhouden tot aan de finish."

Lotto Cross-circuit
Het NK was de laatste wedstrijd vam het Nationale (Lotto) Cross-circuit. Ook dat circuit heeft Floor gewonnen. Een fantastische prestatie! Floor van harte gefeliciteerd!

Thijs
Ook Thijs Doornwaard deed mee aan het NK; hij liep de korte cross bij de mannen. Als neo-senior deed hij goed mee; in een veld van 90 deelnemers werd hij 30e. Ook een prima prestatie.Bekijk alle nieuws berichten