Nieuws

Zaterdag 25 Maart 2017

Vanmiddag is op onze atletiekbaan voor twee jeugdgroepen een clinic hoogspringen verzorgd door topper Léon Mak. In een zonovergoten decor leerde hij enkele fijne kneepjes van het hoogspringen aan meer dan 20 atleten. Vervolgens gaf hij iedere individuele atleet aanwijzingen op maat om daar de komende maanden verder mee aan de slag te kunnen. Na afloop verzorgde Léon, op aandringen van de jonge jeugd, nog een demo hoogspringen waarbij de lat op voor de atleetjes indrukwekkende hoogte gelegd werd. 

Wethouder
Wethouder Berkhoff van de gemeente Heerde was voor deze gelegenheid speciaal naar de atletiekbaan gekomen om Léon in het zonnetje te zetten. Aanleiding daarvoor was het behalen van de Nederlandse titel op de Meerkamp Indoor in de Omnisport Apeldoorn op 4 en 5 Februari in zijn categorie Jongens Junioren B. In de korte tijd dat dhr. Berkhoff wethouder is in Heerde ontmoet hij Léon al voor de derde keer als Nederlands Kampioen en welke locatie past daarbij dan beter dan de eigen omgeving van Léon:  de atletiekbaan? “Heerde is trots op topsporters en wil daar graag aandacht aan besteden”, aldus de wethouder. Met een eindresultaat van 5079 punten behaalde Léon goud met ruime voorsprong op zijn tegenstanders en kan hij zich rekenen tot de top-20 allertijden van Nederland.

WK Junioren?
Wethouder Berkhoff vroeg Léon of hij ook een specialisatie had. “de meerkamp vind ik geweldig, zo divers: werpen, springen en lopen, en daarom zo uitdagend. Maar tijdens de NK voor losse onderdelen in Februari heb ik brons op Hoog en zilver op Horden gehaald en vorig jaar was ik tweevoudig Nederlands Kampioen bij polsstokhoogspringen. Toch ga ik door met de meerkamp omdat je alle 10 atletiekonderdelen het beste moet kunnen.” “Wat is je volgende doel?” “Het NK Meerkamp Outdoor in Mei en het NK losse onderdelen in Juni. Op de Meerkamp ga ik natuurlijk voor mijn outdoortitel en een nederlands record zal niet onmogelijk zijn. Op de losse onderdelen wil ik absoluut mijn outdoortitel bij Polsstokhoogspringen prolongeren. En daarna, in 2018 ga ik volgens mijn trainer/coach Michel Knobbe zeker kans maken op een startplaats bij het WK Junioren Atletiek” De wethouder overhandigde een envelop met inhoud en een prachtige bos bloemen. 

Vanuit het bestuur van AV De Gemzen sprak onze voorzitter nog enkele woorden en overhandigde Léon als blijk van waardering een kleine envelop en een bos bloemen. 

Bekijk hier de foto's van de clinic.

Léon, geflankeerd door wethouder Berkhoff en voorzitter Berthram Mak. Op de achtergrond de deelnemers aan de clinic.Bekijk alle nieuws berichten