Nieuws

Vrijdag 9 Februari 2018

Afgelopen maandag, 5 februari, was de laatste workshop van de opleiding Assistent Trainer Loopgroepen (Ass.TLG2). Deze opleiding werd intern gegeven door Ronald Nijland en bood de deelnemers een verdiepingsslag in het geven van trainingen. Eerst als assistent bij een van de loopgroepen en vervolgens als opstap naar een verdere trainersopleiding. Na deze opleiding heeft AV de Gemzen er weer 9 nieuwe assistent trainers bij en dat is ook noodzakelijk voor de voortgang van onze loopgroepen. Het mooie was dat elke loopgroep van onze vereniging vertegenwoordigd was wat ook weer goed is voor de verbinding en binding tussen de loopgroepen in Heerde, Hattem, Wezep en Elburg.

De opleiding bestond uit drie workshops waar werd ingegaan op historie van de loopsport, het geven van trainingen, het zogenaamde tactisch handelen en natuurlijk het in praktijk brengen en leiden van verschillende looptechnische oefeningen. En dan blijkt het toch ook wel weer lastig te zijn om goed overzicht te houden, de juiste positie te nemen en gebruik te maken van het stemgeluid.

Deze keer waren de cursisten allemaal Gemzen die later weer hun bijdrage zullen leveren bij de diverse Beginnersgroepen dan wel zullen fungeren als back up bij de loopgroepen. Aan het einde werd ieder beloond met een certificaat afgegeven door de Atletiekunie. De felicitaties en veel succes met het vervolg in het trainersvak gaan uit naar Mirjam Beekman, Marco Bastiaannet, Arjanne Rorije, Marjan Hop, Atie Klarenberg, Maureen Houtman, Fons van Loon, Paul Termes en Jeroen Kwakkel.Bekijk alle nieuws berichten