Nieuws

Vrijdag 2 Februari 2018

Dit weekend worden in Omnisport Apeldoorn de Nederlandse Kampioenschappen Meerkamp gehouden. Er staan 2 Gemzen op de deelnemerslijst, allebei 1e jaars A-junior: Léon Mak en Karin van den Berg.

We zijn benieuwd hoe onze beide Gemzen-atleten het gaan doen. Karin hebben we nog niet veel in de uitslagen gezien deze winter, maar misschien kan ze verrassen. Léon heeft laten zien goed in vorm te zijn en heeft als 1e jaars grote kansen op een medaille.

Voorbeschouwing Atletiekunie
Dit staat er op de site van de Atletiekunie als voorbeschouwing:
Bij de jongens A geven de hoogst genoteerde atleten elkaar op voorhand niet veel toe. Met een verwacht eindtotaal van 5436 voert Scott Boon de lijst aan hoewel hij dit seizoen nog niet veel van zich heeft laten zien. Dat kan niet gezegd worden van Leon Mak (5429), die met een karrevracht aan testresultaten afreist naar het NK. Hij kan veel goedmaken bij het polsstokhoogspringen (4,91m, 8e at), maar veel verliezen op de 1000 meter. Voor Lauri Hulleman (5401) geldt dat precies andersom. Als Boon en Mak binnen zijn bereik liggen kan Hulleman zijn slag slaan op de afsluitende 1000 meter. Op papier zou ook Lucas van Klaveren (5252) zich in de strijd om de medailles kunnen mengen. De allertijdenlijst begint bij 5259 (18e).

Inmiddels heeft Scott Boon zich afgemeld.

Wij wensen Karin en Léon heel veel succes! 

NK Masters
Tegelijk met het NK Meerkamp wordt ook het NK Masters gehouden. Op de startlijst zien we 1 Gems: Dirk Wigmans. Dirk komt bij de mannen 60 uit op de 800 meter. Ook voor Dirk: heel veel succes!

De resultaten van de NK's zijn "live" te volgen op Atletiek.nuBekijk alle nieuws berichten