Nieuws

Donderdag 11 Mei 2017

Komend weekend 13/14 mei is het NK Meerkamp atletiek in Emmeloord. Léon Mak is van de partij bij de jongens-B en hij probeert zijn titel te verdedigen. Bij de voorbereidende wedstrijden liet Léon erg goede resultaten zien, dus dit belooft veel. In februari werd Léon bijvoorbeeld Nederlands Kampioen Meerkamp Indoor.

Nederlands Record?
Wanneer Léon een goede meerkamp draait, is er zelfs kans op een verbetering van het Nederlands Record op de tienkamp! Dit staat nu op naam van Rafael Raap met 6991 punten, vorig jaar behaald . De tienkamp wordt bij B-junioren nog maar offcieel in Nederland gedaan sinds 2013/2014, hiervoor was het een 9-kamp. 

Voorbereiding
Zoals aangegeven was het indoorseizoen erg goed. Daarna heeft Léon even met een blessure gezeten waardoor zijn gevoel voor het outdoor seizoen niet fantastisch was. Maar op trainingsstage 1-14 april heeft Léon super kunnen trainen. Hij liet daar zien in vergelijking met vorig jaar gigantische stappen te hebben gemaakt. Dat bleek ook tijdens de eerste twee outdoor wedstrijden. Toch is de blessure (schenen) nog niet helemaal over.  Het is de vraag in hoeverre deze tijdens het NK weer opspeelt. Het vertrouwen is echter groot want Léon heeft zich nog nooit zo geod voorbereid gevoeld voor een meerkamp!

We wensen Léon veel succes dit weekend en zullen hem volgen.Bekijk alle nieuws berichten