Nieuws

Zaterdag 13 Mei 2017

Dii weekend wordt in Emmeloord het Nederlands Kampioenschap Meerkamp gehouden. Léon Mak komt uit bij de B-junioren en gaat voor niks minder dan goud. Hoe verliep de eerste dag? Hieronder Léon zelf aan het woord:

100 meter:
ik was ingedeeld in de derde en snelste serie, het voorbereiden en inwerken voelde goed. Bij de start kwam ik een beetje traag uit het blok, kon goed doortrekken en kwam prima met de anderen mee, uiteindelijk 11.45sec, ruim PR en mooie tijd.

Ver:
hier kan ik kort over zijn: ik worstelde met dit onderdeel zoals al zo lang, het liep niet lekker en moest genoegen nemen met 5.78m

kogel:
het instoten ging heel goed, kon de kogel lekker uit de ontspanning wegstoten, In de wedstrijd kwam de 1e stoot er matig uit, de 2e en 3e gingen goed met een mooie derde van 14.94m

hoog:
ik moest eerst heel lang wachten waardoor de concentratie minder werd. Bij de aanvangshoogte van 1.80m ging de 1e poging eraf en de 2e goed. De 1.83 ging moeizaam en ik moest echt werken om in de wedstrijd te komen;  pas met de derde poging ging ik erover maar dan ook gelijk heel ruim. De 1.86m in 1 keer, 1. 89m ging prima in de 2e keer. Vandaag zat de 1.92m er niet meer in. Voor de meerkamp was deze 1.89m een prima hoogte.

400m:
hier heb ik veel en goed op getraind. Ik heb lekker hard kunnen starten, kon achterin tegen de wind in goed tempo houden, tegenwind, kwam goed door het eerst bochtdeel heen en kreeg het toen zwaar. Aan het eind van de bocht kon ik toch nog versnellen naar de overgebleven voorgangers, laatste stuk goed doorgetrokken en finishte totaal uitgeput. Het resultaat was een mooie PR met 52.26.

Prognose:
ca 300 punten voor op mijn resultaat van vorig jaar en lig uitstekend op schema voor een dik 500+ PR. Bij een hele goede tweede dag heb ik zeker nog kans op nederlands record van 6991+ punten.

Naschrift redactie: de 11.45 op de 100 meter en de 14.94 met kogel betekenden allebei clubrecords.

                                     Léon over 1.89Bekijk alle nieuws berichten