Nieuws

Zondag 5 Februari 2017

In Omnisport Apeldoorn werden dit weekend de Nederlandse Kampioenschappen Indoor Meerkamp gehouden. Eén Gems was van de partij en deed het meer dan uitstekend: Léon Mak werd Nederlands Kampioen bij de jongens B! Na de eerste dag (4 onderdelen) ging Léon al ruim aan de leiding. Het begon direct al goed met de 60 meter; met 7.47 verbeterde hij z'n p.r en clubrecord met 6-honderdste. Daarna verspringen: z'n p.r stond op 5.58, maar in z'n 3e poging ging Léon maar liefst over de 6 meter: 6.11 !  Een verbetering van het 33 jaar (!) oude clubrecord van Koos Teule. Het 3e onderdeel was kogelstoten. Hier pakte Léon de leiding in het klassement door bijna 3 meter verder (14.14) te stoten dan de concurrenten. 
Het laatste onderdeel van de zaterdag was polshoog, dé specialiteit van Léon. En ook hier stelde hij niet teleur. Wat heet; met 4.71 verbeterde hij z'n clubrecord met maar liefst 31 cm en bleef hij de concurrentie zeer ruim voor. De eerste dag sloot Léon af met een voorsprong van 361 punten.

De 2e dag was een kwestie van consolideren. Geen risico's nemen. Op safe spelen was voldoende. Maar Léon was zo zeker van z'n zaak dat hij op de 60 meter horden z'n p.r (en clubrecord) nog eens met 14-honderdste verbeterde: 8.31. Alleen nog een hoogte halen en dan was het binnen. Dat deed Léon door 1.79 hoog te springen. Geen super maar wel een degelijk resultaat. De afsluitende 1000 meter kon vervolgens freewheelend worden afgelegd. Toch zette Léon nog een 3 minuten blank op de klokken. Het uiteindelijke resultaat: kampioen met meer dan 400 punten voorsprong én verbetering van z'n vorig jaar in Apeldoorn gevestigd clubrecord puntentotaal met bijna 500 punten: 5.079.  Bekijk alle nieuws berichten