Nieuws

Zaterdag 18 Maart 2017

Prima loopweer bij 10e Kruidenloop

De voorspellingen waren niet al te best voor vandaag: regen, veel wind, kortom; niet de meest ideale omstandigheden voor een wedstrijd. Maar zoals zo vaak viel het erg mee. Sterker; het was droog en met de wind viel het erg mee. Prima loopweer dus en er werden dan ook weer mooie tijden (en persoonlijke records)  gelopen bij deze 10e Kruidenloop.

Veel Gemzen op podium bij de jeugd
De eerste start was voor de jeugd t/m 8 jaar. We zagen hier 3 Gemzen-pupillen op het podium: Mente Kommer (1e) en Roos Hollander (2e) bij de meisjes en Thomas Wolf (2e) bij de jongens. Bij de meisjes was de derde plaats voor Eva Boldewijn uit Staphorst. Tom Fritsch uit Hattem won bij de jongens in een mooie 1.54 en de 3e plaats was voor thuisloper Lucas Dokman.

Bij de 1000 meter was het allemaal Gemzenblauw wat de klok sloeg: Maikel Potkamp was ruim de snelste en met 3.33 maar liefst 17 seconden sneller dan vorig jaar. Sebastiaan van Keulen en Hendrik Olthuis bleven beiden ook netjes binnen de 4 minuten. Esmee Vis was bij de meisjes het eerst weer terug op het Euromaterrein. Elodie van Arken en Fleur Gerrits maakten er een compleet gemzenpodium van.

 

                                                                                                                         5 km prooi voor Sander Kloosterziel en Lieve Tollet
Er stonden ruim 150 deelnemers aan de start van de 5 km. Sander Klosterziel  (AV PEC 1910) liet er geen gras over groeien wie de snelste was. Moest hij vorig jaar nog genoegen nemen met de 3e plaats (in 16.45), nu was hij met 16.38 ruim de snelste. Jens Tybout (Isala ’96) volgde op bijna een minuut en Henk Slager van de BB Lopers werd derde in 17.54. Een opvallende prestatie leverde de 12-jarige Jim van Emmerik (Cialfo) door in 18.41 (!) te finishen.

Lieve Tollet (BB Lopers) was al eens 1e en 3e op de 10 km en ook al eens 3e op de 5 km, maar een eerste plaats op de 5 km stond nog niet op haar palmares. Nu wel; in 19.18 bleef ze het jonge talent Danique Bosgoed uit Zwolle 40 seconden voor. Irene Bijman (Isala ’96) werd derde in 20.44

Parcoursrecord 10 km voor Tess Boekema
Met 39 lopers binnen de 40 minuten was de 10km weer een goed bezette afstand. Het leek wel een beetje op het open clubkampioenschap van de BB Lopers. Want van die 39 lopers droegen er 18 het blauwe BB-shirt. Maar de eerste plaats werd opgeëist door Mathijs de Vroome van Groningen Atletiek. Al uitkomend bij de Mannen 40 bleef hij de “jonkies” Jan Schra, Hermen van der Wal en Maarten Nieuwenhuis (met z’n drieën verwikkeld in een felle eindsprint) ruim 25 seconden voor.

                                                                        De prestatie van de dag leverde echter Tess Boekema (ook BB Lopers). Zij liep een hele sterke wedstrijd en liep het parcoursrecord van clubgenote Hellen de Vries uit de boeken en bracht het op 36.49. Hellen werd op een ruime minuut 2e en Deborah Schouten uit Weesp werd 3e in een mooie 39.53.   

Jacqueline Rustidge (Isala ’96) was de beste bij de vrouwen40: 39.37.  Maar het verschil met Maureen Houtman van De Gemzen wordt kleiner. Maureen liep met 41.02 weer een mooi persoonlijk record.

Ander gemzensucces was er bij de mannen50: Hubert Bögemann smaakte het genoegen voor het eerst op de hoogste tree van het podium te mogen plaatsnemen: 39.49. Bij de Vrouwen50 tenslotte was Anne van Schuppen (Cialfo) het eerst binnen. Een mooie derde plaats was daar voor Marrie de Kreek, lopend bij Loopgroep Elburg van De Gemzen.

Door Monique Wensink zijn weer vele mooie foto's gemaakt.

We zien jullie graag weer terug bij de 11e Kruidenloop op zaterdag 17 maart 2018Bekijk alle nieuws berichten