Nieuws

Zondag 25 Juni 2017

Vrijdag 23 juni was het dan zover! We zijn met 11 atleten afgereisd naar Stadskanaal om deel te nemen aan de clinics en wedstrijd op zaterdag 24 juni. Bij de clinic sprint, werp en polshoog kregen de pupillen en junioren tips en tricks om hun technieken nog meer te verbeteren. Niemand minder dan de Nederlands kampioen speerwerpen, Mart ten Berger, gaf kundig advies waar je op moet letten bij het speerwerpen. Bij de sprintclinic was het Nelly Cooman en haar oud-trainer Henk Kraaijenhof die een mini training op de sprint gaven. Bij polshoog gaf Hugo Veenker een training om de fijne kneepjes van dit lastige onderdeel bij te brengen. 

De wedstrijd was voor de pupillen een meerkamp bestaande uit een druk programma van 5 onderdelen. De junioren konden op verschillende onderdelen inschrijven. De pupillen (allen A 2e jaars) behaalden mooie resultaten op ver, sprint, kogel, hoog en de 1000 mtr. Bij de meiden waren dat, Francine van der Stoop, Merel Beekman, Bente Hanekamp en Renske Hanekamp. Bij de jongens deed Timo Hanekamp mee. Dit waren 2 superdagen waarbij atletiek centraal stond. Met elkaar de atletieksport beleven op een evenement waarbij zowel sporters met en zonder beperking aan mee kunnen doen.

De meisjes D (Silke, Elisa, Isabel, Nienke) kwamen uit op het onderdeel 4x60 met als doel het clubrecord te verbreken maar helaas hadden ze geen tegenstanders en bleven ze opnieuw slechts een fractie verwijderd van het clubrecord.

Medailles werden gewonnen door: Isabel van Houweling (2x goud discus en speer) Elisa Nap (2 x brons hoog en ver) Nathalie van Stigt Thans (zilver bij hoog).  Evelien van Houweling (MC) toonde progressie door haar PR te verbeteren bij zowel het verspringen als bij speerwerpen. Ook Nienke Wagenaar wist een mooi PR te behalen 1.35m bij hoogspringen. De meeste indruk van de dag maakten de Gemzen D meiden bij het hoogspringen: 4 Gemzen dames bij de eerste 5! Helaas moest Sanne Tessemaker bij het hoogspringen met een blessure opgeven anders hadden we nog een Gems in de top-10 gehad!

Een notering op de bestenlijst van de Gemzen was er voor Evelien bij het speerwerpen 500 gr. met 23.05m,  goed voor een 6e plaats op de ranglijst. Ook Isabel komt met speerwerpen 400 gr. in de bestenlijst van de Gemzen met 23,85 een 10e plaats.

 Bekijk alle nieuws berichten