Nieuws

Zondag 11 Juni 2017

Gister was het weer zover; het Halve Marathon Festival Zwolle. En wat was het weer een feest! De duizenden lopers mochten zich weer 3 ronden lang laten aanmoedigen door de duizenden (100.000?) toeschouwers. Maar wat hadden de lopers het zwaar: het was warm, klam en dat is voor ons, Nederlanders, niet echt prettig. De Kenianen trokken zich niets aan van de warmte, zij zijn beter bestand tegen deze omstandigheden. De winnaar, Richard Mengich, had er maar 1 uur en 1 minuut voor nodig. Het was z'n derde achtereenvolgende overwinning in Zwolle.

De deelnemende Gemzen hadden het natuurlijk ook zwaar, maar gezien de omstandigheden werd er wel goed gepresteerd. Annet Bultman wist een prima 3e plaats te halen bij de vrouwen 35. In 1.36 voltooide zij de ruim 21 kilometer. Snelste man van De Gemzen was Aalt Wensink. Hij bleef net boven de 1.30.

Op de 4e Engelse Mijlen werd meegelopen door Evelien van Houweling en door Danielle Meinema, beiden zitten in het 2e leerjaar van het Thomas a Kempis en liepen namens school mee. Evelien werd 7e en Danielle 10e bij de wedstrijd Vrouwen!!!  Niels van Lohuizen liep een mooie 26.41 op dit onderdeel en Paulien van Boven zat bij de vrouwen ook mooi van voren.

Overigens kwamen er meer Gemzen in actie: Ad Luykx was weer wedstrijdleider, Jan de Bekker één van de speakers, Berthram Mak (tussen de NK Masters door...) scheidsrechter, Martin Dijkslag jurylid finish, en ....

Door Monique Wensink werden weer enkele Gemzen gespot. Bekijk de foto's van Monique. En bekijk hier de foto's van Henk Poot

niet als Gems in de uitslagen maar wel gelopen:

4EM
Reinier Simens          28.01
Esther Montfrooij        45.28

Halve Marathon:

Herman Zwerver:      1.47.25
Jojanneke Kers:        1.53.09
Janice van Enk:         1.58.24
Bertie Hendriks:        2.01.58
Hein van Enk:           2.13.47Bekijk alle nieuws berichten