Nieuws

Vrijdag 30 Juni 2017

Dit weekend worden in het Brabantse Vught de Nederlandse Kampioenschappen voor A- en B-junioren gehouden. Vanavond stond al de 3000 meter op het programma. En wat Floor Doornwaard in februari bij de indoor net niet lukte, lukte nu wel: ze liep zich los van de rest van het veld en eindigde met een flinke voorspring (10 seconden). Floor bleef als enige onder de 10 minuten: 9.57 ! Goud dus voor Floor!

Update 2 juli:  hier een beschrijging van de race en een foto die de omstandigheden goed laat zien.

Voor de race begon het eerst zachtjes te regenenen, maar tijdens de race begon het steeds harder te regenen en eindigde de race in een soort van hoosbui. :(

De eerste kilometer ging voor Floors gevoel lekker ontspannen. Floor liep toen op de 2e / 3e plek. Na circa 1500m ging ze naast de koploopster lopen en toen dacht ze, laat ik nu maar aanzetten. Dit deed ze, maar kort daarna liet ze het tempo toch weer iets zakken, waarna ze - met nog ruim drie ronden te gaan - weer aanzette en “losraakte” van haar vier achtervolgers. Ze trok heel goed door en ze breidde per rondje haar voorsprong uit. In de stromende regen werd ze eerste met een voorsprong van circa 60 meter op de nummers 2 en 3. 

In totaal hebben zich 1023 atleten ingeschreven voor deze kampioenschappen!Bekijk alle nieuws berichten