Nieuws

Zondag 2 Juli 2017

Gister organiseerden wij de 16e VBTB in Heerde. De start en finish waren traditioneel in de Stationsstraat waar het vooral gezellig druk was met lopers, maar ook met toeschouwers.

Allereerst was het de beurt aan de jeugd in de zogenaamde Spikke-Runs. In totaal kwamen er zo’n zestig jonge atleten tot 13 jaar aan de start op de korte afstanden door de dorpskern.

Vervolgens kwam de “oudere jeugd” aan de start op de overige langere afstanden waarvan de 15km de wedstrijdafstand was. Daar een deelnemersveld van totaal ruim 600 atleten die voor hun beste prestatie gingen. Op de langere afstanden konden de lopers genieten van Heerde en vooral de buitengebieden: Zuppeld, Heerderstrand en de Dellen. Een prachtig decor onder hele goede omstandigheden zonder regen en met zon.

De uitslag op de 500m: eerste plaatsen voor Mente Kommer (de Gemzen) in 1.52min. en Mick Hanekamp in 1.56 min.

Op de 1000m waren de winnaars in de verschillende leeftijdsgroepen: Francine vd Stoop van de Gemzen (3.56 min.), Jesse Wijnstok (3.19 min.), Esmee Vis eveneens van de Gemzen (3.19 min.) en Maxwell Bayer (3.05 min.). OBS het Talent ging er vandoor met de schoolprijs. Antina Sytsma nam de bijbehorende prijs namens de school in ontvangst.

Op de 5km ging de overwinning naar Danique Bosgoed (Zwolle) in 20.24 min. en Heerdenaar Bas Mekking (de Gemzen) in 17.16 min. De 10km was een prooi bij de vrouwen net als vorig jaar voor Fleur Baljet (Drachten) in 38.03 min. en bij de mannen voor Melchior vd Pol (Apeldoorn) in 36.07 min.

De wedstrijd ging over een afstand van 15km. Een mooi deelnemersveld ontwikkelde zich ook in een mooie onderlinge strijd. Bij de dames ging de overwinning naar Jeanet vd Berg uit Zwijndrecht die als recreant meeliep en een tijd klokte van 59.45 min. Zij werd natuurlijk beloond met een mooie bos bloemen voor deze goede prestatie. In de wedstrijdcategorie onder 40 jaar gingen de zeges op deze afstand naar Demba Marong (Dronten) in 54.28 min. en Mariska Werler (Epe) in 1.11.22 min. In de categorie boven 40 jaar gingen Heerdenaar Maureen Houtman (de Gemzen)en Jay Sauer (Nijmegen) met de overwinning aan de haal in achtereenvolgend 1.05.25 min. en 53.32 min. Mede door de ondersteuning van alle sponsoren was het mogelijk om deze editie van de VBTB weer tot een succes te maken. Heel veel dank daarvoor! De organisatie VBTB en de Gemzen kijken terug op een succesvol verlopen evenement. Op naar de 17e editie op zaterdag 7 juli 2018. Voor alle uitslagen; kijk op de site: www.gemzen.nlBekijk alle nieuws berichten